Kültür-sanat

Ünlü gitarist Soner Egesel intihar etti! Soner Egesel kimdir?

Türkiye’nin önemli klasik gitar ustaları arasında bulunan Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Soner Egesel, kaldığı otel odasında geçirmiş olduğu bunalım sonucunda intihar etti.

SONER EGESEL KİMDİR?

1968 yılında dünyaya gelen Soner Egesel, Türkiye tarihinin en önemli klasik gitar ustaları arasında bulunuyor. Büyük ses getiren usta Egesel, Bilkent Gitar Üçlüsü’nün üyesiydi. ODTÜ Klasik Kulübü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde bulunan Ahmet Kanneci’nin ilk öğrencisi oldu. 1996 yılın yüksek lisansı bitiren Egesel, 2000 yılında Sanatta Yeterlilik Programını bitirdi. Bir sonraki yıl Yardımcı Doçent unvanını aldı.

Ünlü gitarist Soner Egesel intihar etti! Soner Egesel kimdir?

BUNALIMA GİRDİ

Olay dün öğleden sonra meydana geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay şu ifadeyi kaydetti:

“Bunalıma girdiğini ve çok hassas bir insan olduğunu öğrendiğim ünlü gitarist Soner Egesel, Bartın’da kaldığı otelde hayatına son verdi. Olay, otelde kalanların silah sesi duyarak durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmesi ile ortaya çıktı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, odaya girdiklerinde şahsı kanlar içinde yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ise 52 yaşındaki ünlü gitarist Soner Egesel’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soner Egesel’in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Cenazesi, Ankara’ya getirilerek, 25 Ağustos Salı günü toprağa verilecek. Sevenlerine sabır diliyorum”