- Haberler
- Personel Alımı
- Kurumların 2017 İstihdam Vaatleri: Tarım Bakanlığı
Kurumların 2017 İstihdam Vaatleri: Tarım Bakanlığı
Milli İstihdam Seferberliği kapsamında personel alımları devam ediyor.Kurumların atama ve kadro vaatlerini Bakanlarımızın açıklamalarıyla değerlendirmeye devam ediyoruz.
Milli İstihdam Seferberliği kapsamında personel alımları devam ediyor. Kurumların atama ve kadro vaatlerini Bakanlarımızın açıklamalarıyla değerlendirmeye devam ediyoruz. Bu haberimizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk ÇELİK’in personel alım açıklamalarını değerlendireceğiz.
BAKANLIK:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık
BAKAN:
Faruk ÇELİK
SAYIN BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI:
KASIM 2016-
Et ve Süt Kurumuna 153 kişi alımı hakkında onay çıkıyor. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatiflerine alacağımız 160 civarında Ziraat Mühendisi var. 400 kişi kadar alımımız var bunların 160'ı Ziraat Mühendisi olacak.
ŞUBAT 2017-
Maliye Bakanı ile bu konu hakkında sık sık görüşüyoruz. 2500 personel istihdam etme talebimiz oldu. Bu konuda da ısrarlıyız, halen görüşüyoruz. Alacağımız personellerin daha çok ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim olacak. TKDK'ya da 200 personel alınacak.
MART 2017-
İlk Bakanlar Kurulu toplantısında Maliye Bakanımız yaptığı çalışmayı sunacaktır, gerekli açıklamaları ondan sonra yapacağız.
DEĞERLENDİRME:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk ÇELİK, katıldığı televizyon programlarında personel alımlarına yönelik 2500 sayısını telaffuz etmiştir. Atama bekleyen adaylar da kadro talebinin Maliye’de mi yoksa DPB’de olduğunu öğrenmeye çalışırken bugüne kadar net açıklama yapılmadı. Artık referandum öncesi Bakan ÇELİK’ten atama sayılarını ve başvuru tarihlerini açıklamasını bekliyoruz. Adaylar için zorlu ve sıkıntılı bir bekleyiş oldu. FETÖ kapsamında atılanların yerine de atamalar yapılırsa 3 binin üzerinde personel alımı gerçekleşmiş olacaktır. Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Bakanımızın adayların beklentilerini ortaya koyması, Sayın Maliye Bakanımızın da destek vermesiyle atama bekleyen mühendis ve veteriner hekimlere müjde verilmesini bekliyoruz.
Kamupersoneli.net - ÖZEL HABER
Bakmadan Geçme





