• Haberler
  • Gündem
  • Maaşlara yapılan tarihi zam 2022'in ilk gününde eridi! İğneden ipliğe peş peşe zamlar maşlara yansımayacak

Maaşlara yapılan tarihi zam 2022'in ilk gününde eridi! İğneden ipliğe peş peşe zamlar maşlara yansımayacak

Bilindiği gibi asgari ücrete dev zam yapılmış ve 4 bin 253 lira olarak açıklanmıştı.Bunun ardından yarın belli olacak olan memur ve emekli maaşları için de bekleyiş arttı.

Bilindiği gibi asgari ücrete dev zam yapılmış ve 4 bin 253 lira olarak açıklanmıştı. Bunun ardından yarın belli olacak olan memur ve emekli maaşları için de bekleyiş arttı. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber zam belli olacak ve ilave zammın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aynı gün duyurulması bekleniyor. Dün elektriğe yüzde 52-130,doğalgaza yüzde 25 zam geldi. İğneden ipliğe birçok ürüne gelen yüzde 36’ya varan zamların hiç biri maaş zamlarına yansımayacak.

PEŞ PEŞE DEV ZAM YAPILDI

Yeni yılın ilk günün­de elektriğe yüzde 52 ile yüzde 130, doğal­gaza yüzde 25 zam geldi. 13 liraya daya­nan akaryakıtta zam sağanağı durmuyor. Emlak Vergisi'nden atık su bedeline, taşıt vergisinden harç­lara kadar iğneden ipliğe her şey yüzde 36'lara varan oranlarda zamlanırken bu zam yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarını etkilemeyecek. Zamlar Ocak 1'de geldi. Zamlar 31 Aralık'ta gelmiş olsaydı enflasyonu etkileyecek ve maaş zammı biraz daha artmış olacaktı.

TEMMUZ'DAKİ MAAŞ ZAMMINI ETKİLEYECEK

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, memur ve memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklile­rinin zam ve enflasyon farkları geçmiş 6 aylık enflasyona göre belirlendiği için yılın ilk günün­de yağan zamların ocaktaki maaş zamlarına yansımayacak. Bu zamlar 6 ayın sonunda, Tem­muzdaki maaş zamlarını etki­leyecek. Dolayısıyla memur ve emeklilerle özel sektör çalışan­ları önümüzdeki 6 ay boyunca yüklü zamlar karşısında düşük maaşlarıyla geçim savaşı ver­mek.

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEK İMKANSIZ

Bilindiği gibi asgari ücrete dev zam yapılarak 4 bin 253 lira olarak açıklandı. Bu zammın açıklanmasının üstünden haftalar geçti ve kısa sürede asgari ücret erimeye başladı. Özellikle kışın ortasında elektrik ve doğalgaza yapılan yüklü zamlarla eşel mobil sisteminin kaldırılması yüzünden otomatik artış sürecine giren akaryakıt zamları asgari ücretle geçinmeyi şimdiden imkânsız hale getirdi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme