Maske Stoğu Bitti Fiyatlar Yükseldi

Türkiye'nin en büyük medikal malzeme çarşısı olan Karagül İş Merkezi'nde Çin başta olmak üzere birçok ülke maske siparişi veriyor.Girilen her dükkânda öncelikli gündem maddesi maske olurken, çalan her telefonda ise maske siparişi alınıyor.

Türkiye'nin en büyük medikal malzeme çarşısı olan Karagül İş Merkezi'nde Çin başta olmak üzere birçok ülke maske siparişi veriyor. Girilen her dükkânda öncelikli gündem maddesi maske olurken, çalan her telefonda ise maske siparişi alınıyor. İş merkezinde 3M FFP3 model maske başta olmak üzere her çeşit ve kalitede ürün mevcut. Medikalciler, fiyatlardaki artışı kabul ederken, piyasada ürün bulunmamasını ise yüklü satışlara bağlıyor. 3M FFP3 20 lirayken şu an 60 liraya kadar çıktı. 5 liralık maske fiyatı ise 15 liraya çıktı.

1 Haftada Yapılan Ciro 1 Günde Yapılıyor

Geçen hafta bir akrabasının maske istediğini anlatan medikalci Hüseyin Işık, "Koca handa 6 taneyi zor bulduk. Şu an hemen hemen her firmada maske var. Sadece iç piyasa değil, özellikle yurtdışından ciddi talep var. Ayda 100-150 adet maske satarken, şu an milyonlarca siparişle karşı karşıyayız. Biraz önce Lübnan'dan 200 bin, Kazakistan'dan 500 bin sipariş geldi" dedi. Maske fiyatlarının yüzde 200 arttığını belirten Işık, "Ürünlerin geliş fiyatı arttığı için satış fiyatları da artıyor. Maske işi piyasayı canlandırdı. 1 haftada yapılan ciro 1 günde yapılıyor" diye konuştu.

Ürünün Stoğunu Bulmak Mümkün Değil

Fındıkzade Medikal yetkilisi Fatih Kaya, "Alıcılar tek seferde 50 bin adet soruyor. Bu ürün stoğunu bulmamız mümkün değil. Özellikle Çin Türkiye'den maske siparişi veriyor. Aracılar çok arttı, herkes birbirinden ürün alıp daha yüksek fiyata satmaya çalışıyor." dedi.

Bir başka medikal firma yetkilisi Erdal Yılmaz, “Türkiye'deki stoklarda maske kalmadı. Çin'den bazı şirketler, Türkiye'ye ihraç ettikleri maskeleri geri istiyor. Bazı arkadaşlarımız ithal maskeleri kar payı koyup Çin'e geri sattı." şeklinde konuştu.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme