Meb Personeli

Bir Milyon Fikir 2: Liselerde İdareciler Derslere Girmemelidir

ÖNERİLERİMİZ

Liselerde okul müdürleri 2 saat derse girmektedir. Müdür yardımcıları ise 6 saat zorunlu olmak üzere 6 saat de ek ders almak için derse girmektedir.

Özellikle müdür yardımcılarının ders ve idari görev arasında bocaladığını görüyoruz. 6 saat zorunlu derslere giren müdür yardımcısı, ek ders bağlamında haftanın beş günü okulda olduğu için idareciliğin artısını görememektedir. 12 saat ders aldığı zaman maaş anlamında rahatlamaktadır.

Müdür ve müdür yardımcıları liselerde derslere girmemelidir. Bütün gücünü ve enerjisini idari işlere vermelidir. Öğretmenlik ve idarecilik aynı anda yürütülecek görevler değildir. Dersi olan idareciler önemsiz olarak görülen resim, müzik, beden, sosyal etkinlik gibi dersleri almaktadırlar. Çoğu zaman idareciler bu derslere bile girmemektedirler. Bir eğitimci hem yöneticiliği hem de idareciliği aynı anda yürütmemelidir. İdareciliği çok iyi bilenler var, maalesef idareci olma yönteminin etkisiyle de beceri yönünden zayıf idarecilerimiz vardır.

Okul yöneticisini seçme yönteminin revize edilerek okullarda hiçbir yöneticinin dersi olmamalıdır. Bunun yerine makam tazminatı ödenmelidir. Bir hususu daha aktarayım: Okullara çok fazla evrak işi yapılması talimatı gönderiliyor. Öğretmenleri evrak işinden kurtarmalıyız. Öğretmenlik mesleğini evraklarda mükemmel göstermeye gerek yoktur.

Eğitimci Yazar Zeki Kara – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

“NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Bir Yorum

  1. İşsizlerde öğretmenler gibi indirimli seyahat etmelidir. İşsiz 2,6 TL, öğretmen 1,85 TL. Adalet bu mu?