Meb Personeli

Bir Milyon Fikir 21: MEB, 3 Yıllık Yol Haritasını Belirlemelidir

Öğretmen atama takvimi

MEB’in aday öğretmenlerin ve mezun olacakların beklentilerini dikkate alarak 3 yıllık öğretmen atama planlamasını yapması doğru olacaktır. Hangi yıl, ne zaman ve ne kadar öğretmen istihdam edileceği takvime bağlanmalıdır. Bunun yanı sıra atama Eylül ve Şubat olmak üzere iki atama dönemi belirlenip sözlü sınavda puanlama yönteminin kaldırılıp yerine müdahaleye imkan verilmeyecek şekilde düzenleme yapılmalıdır. Hatta YÖK’le masaya oturulup öğretmenlik alanlarında “az mezun, öz mezun” uygulaması başlatılıp sadece belli şehirlerde öğretmenlik bölümleri olmalıdır.

Öğretmen tayinleri okul zamanı yapılmamalıdır

İl içi, il dışı, özür grubu, norm fazlası gibi çeşitli tayinleri okullar devam ederken yapmamalıyız. Dersler başlamaktadır, halen çeşitli tayin süreçleri devam etmektedir. Öğretmen değişimleri yine yaz aylarında yapılmalıdır.

Yönetici görevlendirme takvimi

Okul yöneticiliği görevlendirmelerinin yaz aylarında tamamlanması, eğitim-öğretim devam ederken zorunlu olmadıkça yönetici görevlendirmeleri için mesai harcanmamalıdır. Halen müdür yardımcısı olmayan okullara görevlendirmeler yapılıyor. Ders programları değişiyor. Bütün görevlendirmeleri yaz ayında bitirmeliyiz.

Kalıcı değişiklikler zamanında yapılmalıdır

Eğitim-öğretime dair düzenleme ve değişikler çağa uygun şekilde düzenlenmelidir ancak eğitim politikaları 5 yıllık olarak belirlenip 5 yıl süre içerisinde kapsamlı hiçbir değişiklik yapılmamalıdır. Ders çizelgeleri, sınav sistemi gibi düzenlemeler yapıldıktan sonra en az 5 yıl değişiklik yapmamalıyız. Yaşanan sorun ve sıkıntılar her 5 yılda bir değerlendirilip değişim ve dönüşümler yapılmalıdır.

Zeki Kara – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©