Meb Personeli

Eğitim Bir Sen'den Yönetici Görevlendirmelerinde Mülakatlar Görüntü Kaydına Alınsın Talebi

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Milli Eğitim Bakanlığının yönetici görevlendirme yönetmeliği için kurumların görüşlerini topladığı ifade edildi.

Bu kapsamda birçok kurum tarafından yönetici atama yönetmeliği hakkında görüş yayımlandı. Bunun yanı sıra kamu personeli.net olarak yönetmelik hakkında görüşlerimizi manşetten yayımladık. Yayımladığımız görüşlerimize haberimizin altındaki linklerden ulaşabilirsiniz.

MÜLAKATLAR KAYIT ALTINA ALINSIN TALEBİ

Tüm bunların yanı sıra söz konusu yönetmelik hakkında Eğitim Bir Sen tarafından da bir görüş yayımlandı. Yayımlanan görüşte Eğitim Bir Sen yönetici görevlendirmelerinde mülakatların ses ve görüntü kaydına alınmasını talep etti. 

Konu ile ilgili olarak Eğitim Bir Sen tarafından yayımlanan görüşte “Diğer taraftan, sözlü sınav komisyonlarının çalışma şeklinin, Danıştay’ın sözlü sınavlara ilişkin içtihatları çerçevesinde düzenlenmesi, alınan kararların yargısal denetime elverişliliği ve iptale maruz kalmaması açısından önemlidir. Bu çerçevede, sözlü sınav öncesinde sınav komisyonunca sınavda sorulacak soruların önceden hazırlanması ve tutanağa bağlanması, her adaya sorulan soruların kayda geçirilmesi ve sorulan sorulara adayların verdiği yanıtlara hangi komisyon üyesince, hangi notun takdir edildiğinin tutanakta ayrı ayrı gösterilmesi şeklinde açık bir düzenleme gereklidir. Bunun yanında, mülakat komisyonunda adayın bilgi düzeyini değerlendirecek, adaylar arasında optimal kıyaslamayı yapabilecek uzman üyeler bulundurulmalı; mülakat komisyonu üyelerinin seçiminde mülakat teknikleri konusunda hizmet içi veya dışı eğitim programı bitirmesi şartı aranmalı; mülakat komisyonu üyeleri önceden hazırlanmış standart sorular sormalı ve adaylar, kapalı zarflardaki soruları kendi elleriyle seçebilmeli; mülakatlarda görüntü ve ses kaydı alınmalıdır.” ifadelerine yer verildi. 

Eğitim Bir Sen’in görüşünün tüm detayları için “https://goo.gl/gH2KgV” web adresini tarayıcınızın adres çubuğuna kopyalamanız gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak yeni görüşler yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA