Meb Personeli

En Fazla Görevden İhraç MEB'de Oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname neticesinde, kamuda FETÖ ile ilişkisi olan kamu personellerinin görevden ihraçları başladı. Birden fazla kurumda çok sayıda personel görevden ihraç edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ ile bağlantısı olan kamu kurumları kapatıldı, personellerden FETÖ ile ilişkisi olanlar açığa alındı ve haklarında soruşturmalar başlatıldı. FETÖ ile bağlantısı olmadığı ortaya çıkan personeller göreve geri dönerken, FETÖ ile bağlantılı olduğu kanıtlanan personeller için ise görevden ihraç yapıldı.

Kanun Hükmünde Kararnameler sonrasında kamu kurumlarında görevden ihraçlar yapıldı. Verilen sayısal verilere bakıldığında, en fazla görevden ihracın Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu görülüyor.Milli Eğitim Bakanlığı’nda toplam 28 bin 163 kişi görevden alındı. Sağlık Bakanlığı’nda görevden alınan personel sayısı 2 bin iken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan 733 kişi ihraç edildi.

FETÖ tarafından kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası, MEB’de görevden almaların bu kadar fazla olmasında en önemli unsurlardan bir tanesi.

Kamupersoneli.net