Meb Personeli

Görev Süresi Sona Eren Yusuf Tekin Helallik İstedi

Bilindiği gibi 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 32. maddesine göre Bakanlıklarda bakan yardımcıları, bağlı kuruluşlarda başkanlar atanıp göreve başlayıncaya kadar mevcut müsteşarların göevlerine devam edecekleri belirtildi. 

Bugün ise Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları atandı. Bundan dolayı Yusuf Tekin’in Müsteşarlık görevi sona erdi. Görevi sona eren Yusuf Tekin sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Açıklamalarında helallik isteyen Tekin’in açıklamaları şöyle oldu:

YUSUF TEKİN’İN AÇIKLAMALARI

Değerli mesai arkadaşlarım, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve onaylarıyla 29 Mayıs 2013 tarihinde şahsıma tevdi edilen Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden bugün itibarıyla ayrılmış bulunuyorum.

Evet, geride-ardımızda koca bir beş yıl bıraktık. Saatini, gününü, haftasını, ayını, yılını ve yıllarını derken… her anını ilmek ilmek ördüğümüz bütün bu süreçte, yanlışlarımızı ilga ederek, doğrularımızı ihya ederek ve  bize aydınlık yarınların muştusunu ima eden her yeniliği inşa ederek yol almaya çalıştık. Birlikte olmanın hazzıyla, beraber yürümenin özgüveniyle, bir olmanın gücüyle uzun mesafeler kat ettik, büyük engeller aştık.

Hatırlayarak, ahde vefa göstererek, hakkını vererek, neşesini yaşayıp, tasasına sahip çıkarak ve belki yorularak yoğrulduk. Yıkılmanın izzetini bilerek ayakta durduk. Yenilmenin hikmetini fehmederek nice kutlu yengiler kazandık.

Yokolmanın şerefine talip olarak varolmanın şükrünü idrak ettik. Kendi ücrasına çekilen bir alçak gönüllüğü kuşanarak haksızlık karşısında susmayan eylemli şarkılar terennüm ettik.

Halkımız için ve hak üzerine söylendiğine inandığımız bu şarkımızı bugün yeni sahiplerine emanet ediyoruz. Gönül rahatlığıyla ve büyük bir iç huzuruyla…

Değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli dostlarım, Şunu bilmenizi isterim: Bireysel ve mahrem gerçekliğimin bu türden bir aleniyet kazanmasını haklı kılan ve size yönelmeme yol açan şey sadece masum ve samimi bir duygu: Yani helalleşmek arzusu… Evet, dışarıda bıraktığı, içine almadığı ne çok şey var sözcüklerin. İyiyim desem; siz değerli dostlarımdan uzaklaşmanın derin acısı ile doluyorum. Kötüyüm desem, gönlümün inşirahını artırmaya vesile olan aziz hatıranıza haksızlık etmiş olmaktan endişe duyuyorum.

Toprağa ölçüsüz basmanın bile zalimlik olduğunu salık veren bir inancın mensubu olarak, sizlerle uzun ve belki zaman zaman hüznü de içinde barındıran geniş ve derin bir hukukumuz oldu.

Bilmenizi isterim ki, bütün bu süreç boyunca, kendileriyle yakın çalışma imkânını bulduğum güçlü bir liderliğin ve uyumlu bir ekibin üyesi olmanın haklı gururunu yaşadım ve yalnızca eğitim alanına ilişkin değil, yaşama dair de çok şey öğrendim.

“İnsan, insanın gölgesinde yetişir” özdeyişinin muhtevi olduğu soyut ve derin gerçekliği, somut ve tafsilatlı bir hakikate dönüştüren güçlü ve mütevazı duruşunuzla şahsım için her daim yol gösterici oldunuz.

Bu süreçteki katkılarınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, varsa bir hakkım hepinize helal ediyor ve sizlerden de helallik diliyorum.

Bu vesileyle, görevine yeni başlayan değerli arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Allah memleketimizin ve aziz milletimizin yolunu her daim açık etsin…

YUSUF TEKİN’İN VEDA MESAJI

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah yolunu açık etsin ama bence değişim şarttı yoksa yeni bakanda birşey yapamayacaktı,

  2. 8.sınıftan sınav dönemine girmiş ve acele olarak uygulamaya konmuş yanlış sistemin kurbanı olmuş bir veliyim.
    Çocuğumun hayallerini yıktınız hakkımı helal etmiyorum.

  3. Zerre miktar hakkım varsa, ki var, yalancı, iftiracı ve komplocu bir sendika başkanına ve ekibine inanarak, zulme ortak oldu, zehir zıkkım olsun!

  4. Yer gök şahit olsunki rabbimin huzurunda iki eki elim yakasında bir bir şekilde hakkımı isteyeceğim.Hakkımı Helal etmiyorum helal etmiyorum helal etmiyorum

  5. Biriside hakkını helal etmez mi?
    Yusuf hoca bir mendil gibi kullanıldın ve çöpe atıldın.
    Aklın varsa bu yorumları okursun.

  6. İşgal ettiği birimi acilen terk etmesi gerekiyordu.. öğretmeni hiç etti.

  7. Diğerlerini bilmem de bu yıl çocuğu çocuğu LGS ye girmiş(8.sınıfı bitirmiş ) kişilerin yüzde 99 u helal etmeyecektir kanısındayım…

  8. Eğitim ve öğretim tek kelimeyle içler acısı bir nesil mahvoldu .şu an 8.sınıflarda maalesef ders işleyemiyor öğretmenler. Ne diyelim çok yazık oldu.

  9. Haram olsun.Turkiye eğitim sistemini burak ileri götürmeyi 5 yıl geriye götürdun. Liyakati hiç ettin. Cemaatler ve dernekler ile Eğitim sistemini inşa etmeye kalktin..eğitim sistemini bunlar yönetti sen oturdun seyrettin.

  10. Yazıklar olsun. Haram olsun. Devletin senin gibilere ihtiyacı yok.