Meb Personeli

İl dışı atama başvuruları bugün başladı! İl dışı atama başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bugün 2019 yılı il dışı atamalarının başladığını duyurdu. Başvuruda bulunmak isteyen öğretmenler MEBBİS ekranından giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvurular bugün başlayıp 20 Haziran tarihine kadar devam edecek. 

Öte yandan, MEB Personel Genel Müdürlüğü sayfasından il dışı atama için belirlenen kontenjanlar da liste halinde indirilebilir. Bugün saat 14:00 itibari ile başlayan öğretmenlerin il dışı atama başvuruları MEBBİS üzerinden yapılacak ve 40 okul tercih edilebilecek. Öğretmenlerin tercih edecekleri okulların listesi MEBBİS ekranında görülebileceği gibi, haberimizde verilen link üzerinden de indirilebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan iller arası yer değiştirme sürecine ilişkin takvim kapsamında öğretmenler 2019 yılı için il dışı tayin başvurularını 14-20 Haziran 2019 tarihleri arasında yapabilecekler. Ayrıca iller arası yer değiştirme başvurusu sonuçları da söz konusu takvim kapsamında 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvurusu ve kontenjan listesi için aşağıdaki linke tıklayınız;

https://personel.meb.gov.tr/www/ogretmenlerin-2019-yili-iller-arasi-istege-ve-zorunlu-calisma-yukumlulugune-bagli-yer-degistirme-basvurusu/icerik/947

İl dışı atama başvuruları bugün başladı! İl dışı atama başvuruları nereden ve nasıl yapılır?