Meb Personeli

MEB 2017/2 Temsil Yeteneği Sınav Sonuçlarını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı daha önceden yayımlamış olduğu duyurular ile yurt dışında görevlendirilmek üzere öğretmenlere bir sınav uygulanacağını duyurmuştu. 

Bakanlık tarafından yayımlanan bu duyurunun ardından yurt dışında görev yapmak isteyen öğretmenler söz konusu sınava başvuruda bulunmuşlardı. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB yurt dışında görev yapmak isteyen öğretmen adaylarına Temsil Yeteneği Sınavı uygulamıştı. 

TEMSİL YETENEĞİ SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılının Ekim ayı içerisinde yayımlamış olduğu bir duyuru ile yurt dışında bulunan bazı birimlerde öğretmen görevlendirilmesi yapılacağını duyurmuştu. Bakanlık duyurusunda ayrıca yurt dışında görev yapmak isteyen öğretmenlerin düzenlenecek Temsil Yeteneği Sınavına girmelerini ve bu sınavda başarılı olmaları şartını koşmuştu. 

Yurt dışında görev yapmak isteyen ve bunun için açıklanan başvuru koşullarını sağlayan öğretmen adayları16 Ekim ile 23 Ekim tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Temsil Yeteneği Sınavına başvuruda bulundular. Adaylar sınava ise 2017 yılının sonlarına doğru girmişlerdi.

Sınav Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı internet sayfası üzerinden konuya dair bir duyuru yayımlayarak yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin temsil yeteneği sınavı (2017-II) sonuçlarının belli olduğunu duyurdu.