Meb Personeli

MEB 2018 Yılı Performans Programı Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 2018 yılı performans programının yayımlandığı ifade edildi. Performans programının detaylarını, bakan sunuşunu ve performans programının içindekileri ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜ

Performans programının içindekiler bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

BAKAN SUNUŞU

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı performans programında Bakan İsmet Yılmaz ve üst yöneticilerin sunuşlarına da yer verildi. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın sunuş açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir. Eğitim, nesil yetiştirme işidir. Nesil yetiştirme, medeniyet inşası iddiasını sürdürmektir. Hedefimiz, tarihimizin bize atfettiği yüce değerler ve ilkelerimiz doğrultusunda bilgi toplumunun gerektirdiği becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın evrensel değerlerini içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir.

Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla nitelikli bir eğitim için çalışıyor, önceliğimizi nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi olarak belirliyoruz.

Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede verilmesi amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil; millî ve manevi değerlerine sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmeyi önceliklerimiz arasında görüyor; köklü tarihimizden aldığımız güç ve bizi biz yapan değerlerimizle, ilkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz.

Yenilikçi ve gelişmeye açık bir millî eğitim sistemi oluşturma azim ve kararlılığı esas alınarak hazırlanan Performans Programı, Bakanlığımızın 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar için bir kılavuz niteliği taşımaktadır.

Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim sistemi için önemli araçlardan biri olan 2018 Yılı Performans Programı’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyor ve hazırlanmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.