Meb Personeli

MEB 513 Şube Müdürü İçin Görevde Yükselme Sınav İlanı Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü web adresi üzerinden bir duyuru yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü için görevde yükselme yazılı sınavı yapacağını açıkladı.

Yayımlanan duyuru metninde söz konusu sınava ilişkin başvuru kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayımlanan başvuru kılavuzu ve diğer detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

MEB GYS DUYURU 

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü için yapılacağı açıklanan Görevde Yükselme Yazılı Sınavına ilişkin başvuru kılavuzu yayımladı. Kılavuzda yer alan detayları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

MEB yapılacak görevde yükselme sınavına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda taşra teşkilatı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri 513 şube müdürü kadrosuna görevde yükselme yoluyla atama yapılacağını duyurudu.

Atamaların iki aşamada gerçekleştirileceğini bildiren MEB adaylara yazılı ve sözlü sınav uygulanacağını duyurdu. Yazılı sınavın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından belirtilen şehirlerde yapılacağını aktaran bakanlık sözlü sınava ilişkin bilgilerin daha sonra ilan edileceğini duyurdu. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan başvuru kılavuzunda, En az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak, Son iki yıl Bakanlıkta görev yapmış olmak koşulları bulunuyor. 

Açıklanan bu koşullara ek olarak ise kılavuzda şu madde yer alıyor.

2018 Şube Müdürlüğü Soruları İçin Tıklayınız

”Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrı ayrı veya toplamda üç; mimar, mühendis, biyolog, psikolog, istatistikçi, çözümleyici, programcı, araştırmacı, tekniker, şef veya sayman kadrosunda üç; öğretmen kadrosunda dört ya da bu alt bentte sayılan kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak ve belirtilen unvanlarda geçirilen sürelerin en az 6 (altı) ayını Bakanlığımızda geçirmiş olmak.”

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Görevde yükselme yazılı sınavına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını 1-12 Şubat tarihleri arasında, http://mebbis.meb.gov.tr internet adresindeki elektronik başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmak suretiyle başvurularını yapacaklardır.