Meb Personeli

MEB'den 40 Yaş Mağdurlarıyla İlgili Kapsamlı ve Adil Bir Çözüm İsteniyor

12 Şubat 2017’de yaptığımız “40 Yaş Mağduru Okul Öncesi Öğretmenleri İdari Düzenleme İstiyor” haberde 40 yaş şartından görevden alınan öğretmenlerin mağduriyetini ve talebini aktarmıştık. Haberimiz için tıklayınız

Mahkeme Kararıyla Görevine Son Verilenler İçin Düzenleme Yapılmalıdır

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 19 Ağustos’ta sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştı: “Öğretmenliğe 40 yaş sınırı gerekçesiyle atanamayan ancak bu hakkı mahkeme kararıyla almış arkadaşlar. Maalesef Danıştay’ın olumsuz kararıyla ya görevlerine son verildi ya da ilişik kesmek için kararın tebliğini beklemektedir. MEB’in son 3-4 yıldır öğretmenlik yapan bu arkadaşlar için çözüm üretip, görevlerine devam kararı vermesi bizi sevindirmiştir.

 Ancak bu kararın daha adil bir çözüm üretebilmesi için mahkeme kararı ile görevine son verilenler için de uygulanması gerekmektedir Bakanlığın; öğretmenlerin lehine vermiş olduğu bu türden kararlar, alandaki stresi azaltacak güzel örnekler olarak kayıtlara geçmektedir.”

**Kamupersoneli.net olarak mahkeme kararıyla atanıp mahkeme kararıyla görevden alınan 40 yaş mağduru öğretmenlerin göreve iadesi noktasında adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Davaya bahis olan 40 yaş şartı ortadan kalktığına göre mahkeme kararı olumsuz olan öğretmenler için de bir düzenleme yapılması ve MEB’in bu sorunu kapsamlı ve adil şekilde çözmesi yerinde olacaktır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER