Meb Personeli

MEB'den Avrupa Ülkelerinde Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Duyurusu!

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerinin konuşulduğu Avrupa ülkelerinde görevlendirilecek öğretmenlere ilişkin bir duyuru yayımladı. Söz konusu duyuruda, görevlendirilecek öğretmenlere uygulanacak sınavın detaylarına ilişkin bilgiler verildi ve adayların yapmaları gereken işlemler aktarıldı. 

MEB’DEN ÖĞRETMEN SEÇME SINAVI DUYURUSU

MEB tarafından yayımlanan duyuruda, ilgili Avrupa ülkelerinde görevlendirilecek öğretmenlere ilişkin sınav uygulanacağı belirtildi. Sınava katılmak isteyen öğretmenlerin bazı şartları taşımaları gerektiği vurgulanırken sınav başvurularına dair bilgiler verildi. 

SINAV TAKVİMİ

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan sınav başvuru kılavuzuna göre, sınava başvuru yapacak adayların taşıması gereken bazı şartlar var. Sınava başvuru yapacak adaylardan aranan şartlar arasında, ”T.C. vatandaşı olmak, Sınav başvurusunun son günü itibarıyla eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 (beş) yıl hizmeti bulunmak,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan kadrolarda fiilen çalışıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış veya askerlik hizmetinden muaf tutulmuş olmak, )En az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak,” maddelerinin yanı sıra aşağıda aktarılan şartlarda yer alıyor.

”Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya engelli bulunmamak, herhangi bir bulaşıcı hastalığın taşıyıcısı olmamak, Son 10 (on) yılda uyarma ve kınama cezaları üzerinde disiplin cezası almamış olmak, Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip bulunmakYDS veya YÖKDİL Sınavından en az “E/50 Puan” düzeyinde puan almış olmak,

Daha önce yurt dışında görevlendirilmiş olanların ikinci kez hangi görevle olursa olsun görevlendirilebilmeleri için, önceki yurt dışı görevlerini başarılı olarak tamamlamış ve yurt içi görevine başlamalarından itibaren sınav başvurusunun son günü itibarıyla en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak, Yapılacak mülakatta başarılı olmak.”

BAŞVURU EVRAKLARI

Avrupa ülkelerinde görevlendirilmek için düzenlenen sınava katılmak isteyen adayların, sınav başvuru esnasında teslim etmeleri gereken evraklar.

4 (dört) adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu, ) 4 (dört) adet nüfus cüzdan fotokopisi, 4 (dört) adet adli sicil ve sabıka kayıt belgesi, Başvuru Formu, Hizmet cetveli, Yabancı dil belgesi, Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği, Branşında son mezun olunan okula ait diploma ya da çıkış belgesinin fotokopisi

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Söz konusu sınava girmek isteyen öğretmenler, okul/kurum müdürlüklerinde onaylanan başvuru evraklarını 18-29 Aralık 2017 tarihleri arasında istenilen belgeler ile birlikte n bağlı bulundukları il millî eğitim müdürlüklerine elden teslim edecekler veya kargo/ posta (APS) ile göndereceklerdir. Ayrıca, bBaşvuru sırasında dil belgesi olmayan adaylar dil belgelerini 23 Mart 2018 tarihine kadar Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir.