Meb Personeli

MEB'den Bakanlık Atamaları ve İstifa İşlemleri Hakkında Önemli Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi projesi kapsamında Bakanlık atamaları ve istifa işlemleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Söz konusu duyurunun detayları şöyle;

BAKANLIK ATAMALARI VE İSTİFA İŞLEMLERİ

a) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 24.07.2017 tarih ve 68898891-903.01- E.11166003 sayılı yazısı.

b) 7201Sayılı Tebligat Kanunu

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında geçici süreli öğretici (Türkçe Öğreticisi ve Rehberlik Danışmanı) olarak görev yapmakta iken Bakanlığımız resmi norm kadrolarına 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan ilan ile Sözleşmeli Öğretmen ataması yapılan personelin sözleşme fesih işlemleri toplu olarak en geç 04 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. 
Proje kapsamında görevlendirme yapılacak açık kontenjanı bulunan okul, GEM ve diğer kurumlardaki personel ihtiyacının tespit edilerek Ağustos ayı içerisinde düzenlenecek eğitimlere yeni istihdam edilecek personelin acilen belirlenmesi gerekmektedir. 

Bu bağlamda; en geç 01 Ağustos 2017 Salı günü mesai bitimine kadar, Bakanlığımız kurumlarına atanan Proje kapsamında görevli geçici süreli Türkçe öğreticilerin ve Rehberlik Danışmanlarının görev yapmakta oldukları kurumlara ıslak imzalı Sözleşme fesih dilekçelerini teslim etmeleri, aynı zamanda http://pictes.meb.gov.tr/ proje resmî internet adresinden “Fesih Modülü”  bilgilerinin ilgili kurum tarafından girilmesi ve ıslak imzalı dilekçelerin taranmış hallerinin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Sistem üzerinde ıslak imzalı dilekçeler ile feshi bilgileri girişleri yapılan  personel için Proje Merkez Yönetim ofisince toplu olarak istifa onayları resmi olarak bildirilecek olup, söz konusu personele ilgi (b) Kanun gereği tebellüğ belgelerinin imzalatıldıktan sonra görevden ayrılma işlemi yapılacaktır.  Ayrıca ıslak imzalı sözleşme fesih (İstifa) dilekçeler ile tebellüğ belgelerinin asillerinin proje merkez ofisine posta ile gönderilmesi gerekmektedir. Yukarıda belirtilen tarihlerden sonra yapılan işlemler dikkate alınmayacağından, gecikmeden kaynaklı yaşanabilecek olumsuzlukların sorumluluğu ilgili personele aittir. 

Söz konusu takvim ve işlemlerle ilgili olarak tüm ilgili personel ile kurumların bilgilendirilmesi ve olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

Kamupersoneli.net – ANKARA