Meb Personeli

MEB'den Öğretmenlere Yönelik İl İçi ve İller Arası Nakil Duyurusu!

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden öğretmenlerin eylül ayı il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerine yönelik bir duyuru yayımladı. 

MEB’DEN 2. İL İÇİ VE İLLER ARASI NAKİL DUYURUSU

MEB tarafından yayımlanan duyuruda, öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinin resmi gazetede yayımlandığı bildirilerek nakil işlemlerinin ı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda gerçekleştirileceği aktarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı duyuruda ayrıca, il içi veya iller arası nakil başvurusunda bulunmak isteyenlerin sahip olması gereken şartlarda belirtildi.

VALİLİKLERE GÖNDERİLEN ÜST YAZI

MEB tarafından valiliklere gönderilen duyuruda, ”2017 Eylül öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri de dikkate alınarak ekte gönderilen duyuru çerçevesinde yapılacaktır. Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi bakımından başvuru ve atamalarına etki edecek MEBBİS kayıtlarındaki bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Bir Yorum

  1. lütfen sağlık özründen başvuranları geri plana atmayın.sağlık özrü atamalarına bağlı yer değişikliği hayatiyet arz etmekte olup en insani mazeret durumudur. bu nedenle milli eğitim bakanlığı'nın, yaşanan sağlık özrü mağduriyetinin giderilmesi adına bu konuda farklı bir düzenlemeye gitmesi, sağlık özrüne bağlı yer değiştirmelerin sadece özür grubu atama kapsamında değerlendirilmemesi, sadece puan üstünlüğünün temel alınmaması gerekmez mi? sağlık özrü bu, kim ister hastalanmayı Allah aşkına….