Meb Personeli

MEB'den Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlere Yönelik Sınav Yeri Belgesi Duyurusu

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlamış ve yurt dışında bulunan bazı kurum birimlerine okutman ve öğretmen görevlendirileceğini ilan etmişti. 

Söz konusu görevlendirme adına bir kılavuz yayımlayan MEB, bu görevlendirmeye başvuruda bulunacak adayların istenilen koşulları sağlaması gerektiğini ve daha sonra uygulanacak Mesleki Yeterlilik Sınavı’ndan başarılı olması gerektiğini bildirmişti. 

Başvuru kılavuzunda yer alan koşulları sağlayan okutman ve öğretmenler arasından görevlendirme başvurusunda bulunan adaylar, Mesleki Yeterlilik Sınavına katılacaklar. 

MEB’DEN YURT DIŞINDA GÖREVLENDİRİLECEK OKUTMAN VE ÖĞRETMENLERE İLİŞKİN DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı da kendisine ait internet sitesi üzerinden konuya dair bir duyuru yayımladı. Söz konusu görevlendirme için Mesleki Yeterlilik Sınavına katılacak personellerin sınav yeri bilgilerinin netleştiği açıklandı. 

Yurt dışında görev almak isteyen okutman ve öğretmen adayları katılacakları Meslek Yeterlilik Sınavına ilişkin sınav yeri belgesine MEB’in internet sayfası üzerinde yer alan sorgulama sayfasına T.C numaralarını girerek ulaşabilirler.