Meb Personeli

MEB Ders Saatlerini Düşürmek İçin Çalışma Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Ekim tarihinde vizyon belgesini açıklayacak .

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un şu günlerde tek gündemi 15 Ekim Vizyon belgesi. Bakan’ın hem eğitim kökenli olması hem de sahadan gelmesi ülke ve eğitim camiası için bir şans.

Kamudanhaber’in haberine göre; Bakan SELÇUK , son günlerde neredeyse 17-18 saat ekibiyle çalışarak 15 Ekim’de açıklayacağı vizyon belgesine çalışıyor. Açıklanacak vizyon belgesiyle beraber eğitimde taşların yerinden oynaması bekleniyor …

Milli Eğitim Bakanlığında yıllardır tartışılan konu ders saatleri sayısının fazla olması , 6 yaşında 1. sınıfa başlayan çocukla 14 yaşında 8. sınıfta okuyan çoçuğun ders saati sayısının eşit olması , yine liselerin haftalık 40 saatlik ders saatinin fazla olması hem öğrencilerin , hem velilerin hem de eğitimcilerin itiraz ettiği konuların başında geliyor .

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Ekim’de açıklayacağı vizyon belgesinde ders saati sayılarını azaltmayı planlıyor.

İlkokul ve liselerde ders saati sayısının 5 saat azaltılması planlanıyor.

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK , yıllardır kangren haline gelmiş eğitimin sorunlarına neşter atmak ve eğitimi dönüştürmek için gece gündüz çalışıyor .

Milli Eğitim Bakanı’nın Eğitim konusunda derdinin olduğu , günü kurtarma adına gündemi takip edip kriz odaklı çözüm yerine geleceği kurgulamak istiyor . 

Bakan’ın Eğitim konusunda derdi olduğu; iyi niyetli , samimi olarak gece – gündüz çalıştığı , 15 Ekim’de de açıklanacak vizyon belgesiyle eğitimde taşların yerinden oynayacağı ve yeni bir dönemin başlayacağı kesin.

Kamupersoneli.net