Meb Personeli

MEB Uzun Atama Takviminden Vazgeçmelidir!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 Şubat ayı öğretmen ataması takvimi açıklandığında öğretmen adayları hayretler içerisinde kalmıştı. Açıklanan takvime göre öğretmen adayları Nisan ve Mayıs aylarında mülakatlara tabi tutulacak. Temmuz ayında ise tercihler alınarak atamalar gerçekleştirilecekti.

Nitekim 10 Temmuz 2017 ile 17 Temmuz 2017 tarihleri arasında MEB atama başvurularını almış ve atama sonuçlarını yarın açıklayacaktır.

Bu uzun atama takvimi nedeniyle öğretmen adaylarının moralleri bir hayli bozulmuştu. Özellikle atamaların KPSS ve ÖABT sonrasına kalması bir çok öğretmen adayında kafaların karışmasına neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredat değişikliğine ve yeni müfredata dair bugün açıklamalar yapıldı. Açıklamalar esnasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e yöneltilen öğretmen atamaları sorusuna verilen cevap ise öğretmen adaylarının hiç de hoşuna gitmeyecek tarzdan.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 2017 Ağustos ayında yapılması planlanan öğretmen atamasının Şubat ayına sarkabileceğini açıkladı. Mülakat ve güvenlik soruşturması nedeniyle atamalar Şubat ayında yapılacak.

Ağustos ayının Şubat ayına sarkması nedeniyle muhtemel bir Şubat ataması ise 2018 Temmuz ayına kalabilir. Bu şekilde uzun bir atama takvimi öğretmen adaylarının aleyhine olmaktadır. Öğretmen adayları bir yandan atamaları düşünürken diğer yandan sınava hazırlanmak zorunda bırakılmaktadır. Bakanlığın atama takvimini belirlerken sınav tarihlerini göz önünde bulundurması gerekmektedir. 

Öğretmen adaylarının atama süreci boyunca moral ve motivasyonları bir hayli düşükken atama takviminin uzun sürmesi nedeniyle bu psikoloji kaldıramayanların olabileceği düşünülmelidir. Bu nedenle Bakanlığın atamaları daha kısa bir süre içerisinde yapması için gerekli çalışmaları yürütmesi gerekmektedir. 

Kamupersoneli.net/Özel Haber

Bir Yorum

  1. bunca senedir atanmayı bekleyen insanların emeklerini,yıllarını ve hayallarini çaldınız. hakkımız size helal değildir. üzerinizde vebal var. Allahın hesabı var.

  2. öğretmen adayları bir yandan atamaları düşünürken diğer yandan sınava hazırlanmak zorunda bırakılmaktadır. bakanlığın atama takvimini belirlerken sınav tarihlerini göz önünde bulundurması gerekmektedir. göreve başlama tari̇hi̇ni̇ i̇leri̇ye atabi̇li̇r sonuçlar mutlaka erken açiklanmalidir.