Meb Personeli

MEB, Yıllık Plan ve Zümre Toplantılarını Elektronik Ortama Taşıyacak

Milli Eğitim Bakanlığı yıllık plan modülünü faaliyete geçiriyor. 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren bazı illerde kullanıma açılacak olup yıllık plan, kurul toplantıları, zümre toplantıları elektronik ortama taşınacak.

Yıllık Plan Modülü: Ders programlarının sayısal hale getirilmesi ile öğretmenlerimiz artık yıllık çalışma takvimlerini sistem üzerinden oluşturabilmektedirler. Oluşturulan yıllık planlar geri dönüt mekanizmaları içermektedir. Şu anda 24 okulda, 25 ilçede ve 1 ilde pilot çalışmalar devam etmektedir. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle bazı illerde ilin tamamında kullanımına yönelik çalışmalar planlanmıştır. Bu modül ile müfredatın sistemde kullanılması ve kullanımı sonuçları çevrimiçi olarak görülebilecektir.

Projenin hedefleri

1. Proje hedeflerinin büyük kısmı e-Müfredat modülünde bulunmaktadır. Ek olarak;

2. Öğretmenler Kurulu, Zümre Toplantıları gibi eğitim öğretim yılı başlangıç toplantılarının elektronik ortamda tutulması, izlenmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi,

3. Yıllık çalışma takviminin elektronik ortamda yapılması ve onaylanması,

4. Ders planlarının (günlük plan) her an görünebilir hale getirilmesi,

5. Öğrencilerin kazanım ve beceri bazlı bireysel değerlendirmelerinin elektronik ortamda yapılabilmesi,

6. Öğretmenlerin kazanımları, öğrenme-öğretme süreçlerini ve ders programını elektronik ortamda değerlendirerek Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve ilgili eğitim öğretim dairelerine hızlı dönüt sağlayabilmeleri,

7. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca çevrim içi izleme ve değerlendirme yapılabilmesi olarak belirlenmiştir.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Şu anda Ankara ilinde tüm il zümre toplantıları ile Ankara’nın 25 ilçesinin ilçe zümre toplantıları da bu sistem üzerinde tutulmakta olup Ankara’da ki tüm öğrencilerimize açılmıştır ve incelemesi sağlanmıştır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER