Meb Personeli

MEB’e Yönetici Atama Önerisi (2)

Kamupersoneli.net olarak MEB Yönetici görevlendirme yönetmeliği taslağını değerlendirmeyi sürdürüyoruz.  İlk olarak müdür, başmüdür yardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinde özel şartları değerlendirmiştik. (Detaylar İçin TIKLAYIN) Şimdi de müdür ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde sözlü sınav meselesini değerlendireceğiz.

AŞAĞIDAKİ MADDELER KALDIRILMALIDIR

MADDE 10-Sözlü sınav komisyonunun oluşumu ve çalışma usulü

MADDE 11-Sözlü sınav komisyonunun görevleri

MADDE 20 – Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları

MADDE 21 -Sözlü sınav

MADDE 22 -Sözlü sınav sonuçlarının duyurulması ve itiraz

MEB’İN TASLAĞI

Yönetici görevlendirmede izlenecek yöntem

MADDE 14 – (1) Müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme yazılı sınav ve sözlü sınav sonucuna göre; müdürlüğe yeniden görevlendirme Ek-1’de yer alan Formun (A ve B) bölümleri üzerinden yapılacak değerlendirme göz önünde bulundurularak; müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yeniden görevlendirme Ek-1’de yer alan Formun (A) Bölümü üzerinden yapılacak değerlendirmeye göre yapılır.

ÖNERİMİZ: İlk defa görevlendirmede sözlü sınavın kaldırılması ve EK-1 C Formu oluşturulması

Yönetici görevlendirmede izlenecek yöntem

MADDE 14 – (1) Müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme yazılı sınav ve EK-1’de Formun (C) bölümüne göre yapılacak değerlendirme göz önünde bulundurularak; müdürlüğe yeniden görevlendirme Ek-1’de yer alan Formun (A ve B) bölümleri üzerinden yapılacak değerlendirme göz önünde bulundurularak; müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yeniden görevlendirme Ek-1’de yer alan Formun (A) Bölümü üzerinden yapılacak değerlendirmeye göre yapılır.

MEB’İN TASLAĞI

Müdürlüğe ilk defa görevlendirme

MADDE 24 – (1) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adaylardan müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; yazılı puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle geçerlidir.

ÖNERİMİZ: Sözlü puan yerine sadece yazılı sınav ve E-1 C Formuna göre görevlendirme yapılmalıdır.

Müdürlüğe ilk defa görevlendirme

MADDE 24 – (1) Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; yazılı puanına EK-1 C Formunun eklenmesiyle belirlenir. Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle geçerlidir.

MEB’İN TASLAĞI

Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme

MADDE 25 – (1) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adaylardan müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; yazılı puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle geçerlidir.

ÖNERİMİZ: Sözlü puan yerine sadece yazılı sınav ve E-1 C Formuna göre görevlendirme yapılmalıdır.

Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme

MADDE 25 – (1) Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; yazılı puanına EK-1 C Formunun eklenmesiyle belirlenir. Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle geçerlidir.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi; MEB’in yeniden müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde yazılı ve sözlü sınav yapmaması olumludur. Aynı şekilde ilk defa müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı görevlendirmelerinde yazılı sınav korunarak sözlü sınav kaldırılmalıdır.

Sözlü sınav yerine de E-1 C Formu oluşturulup değerlendirmeler de yazılı sınav puanına EK-1 C Formunun eklenmesiyle yapılmalıdır. MEB’in sözlü sınavı kaldırması daha mantıklı olacaktır. Sözlü sınav olduğu zaman işleyişin nasıl olduğunu herkes çok iyi bilmektedir. Sözlü sınavlar birlik ve beraberliğimizi engellemektedir.

Aynı görüşteki insanlar arasında bile rekabete yol açmaktadır. Rekabet de huzursuzluğa ve küskünlüklere zemin hazırlamaktadır. Gerçekten sözlü sınav komisyonu kurmaya gerek yoktur. Soru hazırlamaya gerek yoktur. Sözlü sınavla Ali yerine Veli’yi, Ayşe yerine Fatma’yı görevlendirmeye gerek yoktur. Emin olunmalıdır ki sözlü sınav olmadığı zaman MEB’e daha az şikayet gidecektir.

Sözlü sınav olmadığı zaman kimse küsmeyecektir, kimse kırılmayacaktır. Sözlü sınav olmadığı zaman taşrada MEB’in işine kimse karışmayacaktır. Sözlü sınav olmadığı zaman öğretmenler gerçek sendikasında üyeliğini sürdürecektir. Sözlü sınav olmadığı zaman herkes eminiz ki MEB’i takdir edecektir. Doğal olarak Hükümeti takdir edeceklerdir.