Meb Personeli

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL’dan öğrencilerle çok farklı bir metod

Gazeteci Adem KAYNAR’ın özel haberi ; İlk, orta ve liselerde karne heyecanı yaşayan öğrenciler ve öğretmen kadroları, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın denediği farklı bir eğitim metodu ile karşılaştılar. Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’ndeki son sınıf öğrencilerin olduğu bir sınıfına giren İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal, öğrencilerin bile şaşırıp kaldığı bir eğitim-öğretim modelini uyguladı.

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Sevgili öğrenciler; 4 yıl önce ilk kez kapısından içeri girdiğiniz bu okuldan birkaç gün sonra mezun olup gideceksiniz. Her şeyden önce gireceğiniz üniversite sınavında hepinize başarılar diliyorum. Umarım hepiniz, istediğiniz, dilediğiniz bir okulu kazanır, oradan da mezun olduktan sonra kendiniz için, aileniz için, ülkemiz ve milletimiz için çok güzel işlere imza atarsınız.

Bugün sizlerle bu ders saatini biraz farklı işleyeceğiz. Sizlerden, benim Milli Eğitim Müdürü olduğumu unutarak sorduğum sorulara cevap vermenizi istiyorum. Vereceğiniz cevaplar belki bu saatten sonra sizlerin bir işine yaramayacak ancak, gelecek yıl ve daha sonraki yıllarda bu sıralara oturan arkadaşlarınız için, onların daha kaliteli bir eğitim almaları için son derece önemli olacak.

İlk sorum, 4 yıl önce bu okula geldiğinizde ne umuyordunuz, bugün mezun olacak bir öğrenci olarak ne buldunuz? Bu okul beklentilerinize ne kadar yanıt verdi?

İkinci sorum, okul idaresi ve öğretmen kadrosunun sizlere olan yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizlere, müfredat programında yer alan derslerin dışında hayatla ilgili neler öğrettiler?

 Üçüncü sorum, Okulun fiziki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sınıflar, laboratuar, spor salonu, resim veya müzik atölyesi gibi fiziki alanlar, çağımızın eğitim modeli için yeterli mi?

Dördüncü sorum, daha kaliteli bir eğitim için sizce neler yapılmalı?” diyerek sözü öğrencilere bıraktı.

Başlangıçta öğrenciler bir süre tedirginlik yaşadılar. Kimse cevap vermek istemedi ve birbirlerine baktılar. Ancak Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, çekinecek bir şey olmadığını, bunun bir sohbet olduğunu söylemesi üzerine öğrenciler tek tek görüşlerini aktarmaya başladılar.

Öğrencilerin görüşlerini büyük bir dikkatle dinleyen ve önemli gördüklerini not alan İsa Bal, öğrencilerin daha rahat olmasını bir kez daha hatırlattı.

Öğrenciler, yöneltilen soruları tek tek yanıtlamaya başladılar ve verdikleri cevaplarla birçok ortak noktada buluştular.

Örneğin; tüm öğrenciler okul idaresinin çok disiplinli olduğunu, disiplin konusunda asla taviz verilmediğini söylediler.

Başka bir ortak nokta, okulun fiziki koşullarının birçok okula göre iyi olduğunu ancak günümüz koşullarında daha iyi bir eğitim için yeterli olmadığını belirttiler.

Bir başka ortak görüş ise her yıl değişen sınav sistemi ve ders müfredatından dolayı kafa karışıklığı yaşadıkları ve boşluğa düştükleriydi.

Genel olarak okuldan memnun olduklarını, özellikle öğretmen kadrosunun çok deneyimli olduğunu, ders dışında da gerçek hayatla ilgili gelecekte nelerle karşılaşacaklarını, üniversite eğitimi sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda birçok bilgiyi aldıklarını söyleyen öğrenciler, “Keşke bu metod birinci sınıfın sonundan başlayarak her yılsonunda tekrar edilseydi. Böylelikle aldığımız eğitim bugünden daha iyi bir noktada olurdu. Dahası, bizimle birlikte öğretmenlerimiz de her yıl kendilerini biraz daha geliştirmiş olurlardı. Sonuçta ülkemizdeki eğitim kalitesi de istenilen seviyeye daha kısa bir sürede ulaşmış olurdu. Çünkü bize öğretilen şeylerden biri de, en büyük yatırımın insanlara, özellikle de gençlere yapılacak yatırımın olduğudur” diyerek, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a, ilçede ilk kez denenen böyle bir yöntem için teşekkür ettiler.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…