Meb Personeli

Milli Eğitim Bakanlığı Aday Öğretmen Yetiştirme Programını Yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı-Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü, web sitesi üzerinden aday öğretmen yetiştirme programına ilişkin bir duyuru yayınlandı. Duyuruda aday öğretmen yetiştirme programı, aday öğretmen çalışma programı, haftalık faaliyet raporu, ders içi uygulama gözlem formu, öğretmen kitap değerlendirme formu, öğretmen okul dışı faaliyet değerlendirme formu yayınlandı.

Program, 2016 Şubat ayından itibaren ataması yapılan öğretmenler, Ekim’de ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ve bundan sonra ataması yapılacak olan öğretmenleri de ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, aday öğretmen yetiştirme sürecinde bazı değişiklikler yaptı ve bu değişikliklerden sonra aday öğretmen yetiştirme programını güncelleyerek yeniden yayınladı. 

Yayınlanan programa göre aday öğretmenler, 384 saat sınıf ve okul içi, 90 saat okul dışı faaliyet, 168 saat hizmetiçi eğitim faaliyetleri olmak üzere toplam 642 saat eğitim alacaklar. Yetiştirme sürecinde bulunan aday öğretmenler günde 8 saat görevde olacak bunun dışında kalan sürelerde ise eğitimine devam edecek. Yetiştirme eğitimleri için herhangi bir ücret ödenmeyecek. Aday öğretmen haftada 4 saat okul dışı faaliyetlere katılacak. 

Danışman öğretmenler, haftada en az 2 saat aday öğretmenleri derste izleyecekler. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aday öğretmenlere rehberlik edecekler. 

Aday öğretmenler eğitim sürecinde, bir dersin ön hazırlık, işleniş ve değerlendirme süreci hakkında bilgi edinecek, ders materyali hazırlama ve kullanma sürecini izleyecek ve katılacak, öğrenme ve öğretme süreçleri ile ilgili problem alanlarını tanıyacak ve çözümüne yönelik kanaat edinecek.