Meb Personeli

Muğla İl MEM Müdürü Pervin Töre YKS Sürecini Değerlendirdi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre , bir televizyon kanalına verdiği röportajda YKS tercih dönemi ile ilgili bilgi verdi.

Turizm kenti olan Muğla’da Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilere YKS tercihleri için tabiri caizse Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü seferber olunmuşçasına yardımcı olunuyor. Çünkü öğrencilere tercih sürecinde yardımcı olunmak için her yer bir fırsata çevrilmiş durumda. 

Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilçe meydanları, AVM ve Bodrum – Milas, Dalaman Havaalanlarında kısacası her bir alan ilin  öğrencileri ile Türkiye’nin her yerinden Muğla’ya gelen öğrencilere tercih sürecinde rehberlik etmek amacıyla psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizden oluşan mobil tercih komisyonları aktif görev yapıyorlar.

İl koordinatörlüğünü Köyceğiz Fen Lisesi Müdürü Gürhan Karabacak ile Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü Savaş Sinan Koca’nın üstlendiği tercih komisyonlarında özellikle AVM ve Havaalanlarında dahi YKS tercihlerine öğrencilere yardımcı olunması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

TV Den Kanalına verdiği röportajda Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre “ 7-14/08/2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS tercih dönemi süresince ilimiz genelindeki öğrencilerimize daha etkin ve nitelikli bir danışmanlık hizmeti sunabilmek adına İl Milli Eğitim Müdürlümüzde İl Koordinatörlüğü oluşturulmuştur.

Oluşturulan İl Koordinatörlüğü bünyesinde, kendi ilçelerinde oluşturulmuş olan tercih komisyonlarının çalışmalarını takip etmek, varsa ihtiyaçlarını belirlemek ve bu süreçte ortaya çıkabilecek olası sorunlara çözüm üretmek adına mobil tercih komisyonları kuruldu.Bu komisyonlar AVM’lerden Havaalanlarına Ülkemizin dört bir yanından gelen tüm öğrencilerimize YKS tercihlerinde birebir yardımcı oluyorlar. Bizim için tüm öğrencilerimiz çok değerli ve önemli” Dedikten sonra  bu kapsamda görev yapan tüm öğretmen ve eğitim yöneticilerine teşekkür etti.

Kamupersoneli.net