Meb Personeli

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları Açıklanıyor

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan, görevden ihraç edilen öğretmenler olması nedeniyle kadrolarda çok fazla açık meydana geldi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını açıkladı. İlk açıklamanın ardından bir açıklama daha yaparak, dershanelerde görev yapan öğretmenler arasından da 5 bin öğretmenin sözleşmeli olarak atanacağını açıkladı.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü mülakatların sona ermesinin ardından tercih işlemleri 4 Ekim- 7 Ekim tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı sitesi üzerinden yapıldı. Atamalar için ise Milli Eğitim Bakanlığı 10 Ekim tarihini vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği takvime göre, 10 Ekim‘de yapılması beklenen sözleşmeli öğretmen ataması için sonuç ekranının açılması bekleniyor. Sonuçların açıklanacağı saat net olarak bilinmemekle beraber, bugün akşam 7’ye kadar açıklanması bekleniyor.

Yapılan yeni bir bilgilendirme kapsamında, sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının gün içerisinde saat 17.00 ‘ da açıklanacağı bilgisi aktarıldı.

Ataması yapılan öğretmenler ikamet ettikleri il sınırına atanırsa 1 gün içinde, il sınırları dışına atanırsa ise 15 gün içinde göreve başlayacaklar.


Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları ve daha fazlasından anında haberdar olmak için ücretsiz mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net