Meb Personeli

2016 Yılı Maarif Müfettişlerin Yer Değiştirme Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan duyuruya göre 2016 yılı MEB-İKGM Bulunduğu Hizmet Bölgesinde Çalışma Sürelerini Dolduran Maarif Müfettişlerinin Yer Değiştirme İşlemleri Başladı.
Genel Açıklamalar

Maarif Müfettişlerin Yer Değiştirmelerinde; Kurum ve Personel sayıları dikkate alınarak belirlenen sayının %57.14’ü kadar personeli karşılama oranı, illerin maarif müfettişi ihtiyacı, tercihler ve hizmet puanı, hizmet puanının da eşit çıkması durumunda hizmet süresine bakılacaktır.

Yer Değiştirme Başvuruları

Yer değiştirme isteğinde bulunacak müfettişler; başvurular başlamadan önce MEBBİS e-Personel Modülündeki kimlik, öğrenim durumu, hizmet akışı, hizmet puanı ve benzeri bilgilerinde eksiklik ya da yanlışlık olması durumunda düzeltmeye esas belgeleriyle birlikte yazılı olarak maarif müfettişleri başkanlıklarına başvuracaklardır. Başkanlıklarca özlük birimi aracılığıyla gerekli düzeltmelerin MEBBİS modülü üzerinde yapılması sağlanacaktır. Başvuru yaptıktan sonra bilgilerinde düzeltme yapanların başvuruları reddedilecek, yeniden başvuru yapmaları ve başvurularını kaydetmeleri sağlanacaktır.