Meb Personeli

8 Yılını Dolduran Öğretmen Sayısı: 1.187 !

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede, proje okullarında 8 yıldır görev yapan öğretmenlerin yer değiştirmelerine ilişkin madde tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin twitter üzerinden konu ile ilgili açıklama yaptı: “Toplam 155 proje okulunda 4 bin 598 öğretmen çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan 1.187’si bulundukları okulda 8 yıldan daha uzun süredir çalışıyor. Bir kısmı zaten okullarında çalışmaya devam edecek”

Milli Eğitim Bakanlığı, görevden ihraç edilen veya açığa alınan öğretmenlerin yerini norm kadrolardaki öğretmenlerin dolduracağını açıklamıştı. MEB’in konu ile ilgili yayınladığı genelgede, proje okullarında 8 yılını dolduran öğretmenlerin norm fazlası olarak adlandırılması gündeme getirildi. Uygulama, proje okullarında görev yapan öğretmenlerin tepkisine neden oldu.

Tedirginlik ve tepkiler sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Tekin açıklamasında: “İki gündür medyada spekülatif bazı bilgiler yer aldığı için doğruları paylaşmak istedim. Proje okullara ilişkin yönetmelik iddia edilenin aksine, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Matematik bilmeyenlerin iddia ettiği gibi 10 bin öğretmenin okulu değişmiyor. Toplam 155 proje okulda, 4 bin 598 öğretmen çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan 1.187’si bulundukları okulda 8 yıldan daha uzun bir süredir çalışıyor. Bunlardan bir kısmı zaten okullarında çalışmaya devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Kamupersoneli.net