Meb Personeli

Bakan Avcı Brüksel'de Türk Öğretmenler İle Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama 13 Nisan 2016 tarihinde yayımlandı. Açıklamada ise Bakan Nabi Avcı’nın Brüksel’de Türk öğretmenler ile buluştuğu görüşme yaptığı ve öğretmenlerin sorunlarını gelecek vaatlerini dinledi ve anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklama şöyle; 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basına kapalı gerçekleşen toplantının başında kısa bir açıklama yaptı. Belçika´da koalisyon hükümeti içinde bir uzlaşı olmadığı için özellikle Flaman bölgesinde geçen seneden beri Türk öğretmenlerin görev süreleri ve oturma izinlerinin uzatılması konusunda sorun yaşandığını hatırlatan Bakan Avcı, konuyu Belçika´nın Flaman bölgesi Eğitim Bakanı Hilde Crevits ile görüştüğünü belirtti.  

Belçika´nın bu ders yılının ardından izinleri uzatmama eğiliminde olduğunu kaydeden Bakan Avcı, “Biz kendilerine dün akşam şifahi olarak alternatifler sunduk. O da, bu alternatifleri içeren bir niyet mektubunun kendi işini kolaylaştıracağını, çünkü kendisinin aslında bakan olarak bu soruna olumlu yaklaştığını ama hükümet ortaklarıyla ilgili sorunlarının olduğunu, dolayısıyla hükümet ortaklarına bu konuyu iletirken Türkiye´nin önerilerinin kendisine destek olacağını söyledi.” dedi. 
Bir yıl süre istendi 
 Bunun üzerine ayrıntılı bir mektup yazdığını söyleyen Bakan Avcı, “Şimdi bir mektup üzerinden Belçika makamlarına bu konudaki muhtelif çözüm önerilerimizi iletmiş olduk. Dolayısıyla oradan bir sonuç bekliyoruz. En azından önümüzdeki nisana ayına kadar bir süre tanımalarını, öğretmenlerimizin pek çoğunun yeni yerleştiklerini anlattık.” diye konuştu. Crevits’ten olumlu izlenimler aldığını ifade eden Bakan Avcı, “İnşallah onlar da hükümet içerisinde daha tutarlı bir politikaya yönelirler ve sorunu biraz daha ötelemiş oluruz. Daha sonra da zaten biz Mecliste yasal değişikliklerle bu konuyu kökten çözmek istiyoruz. Ama Meclisin programı çok yoğun. Zaten o yüzden ´Bize biraz daha süre tanıyın´ teklifinde bulunduk.” ifadesini kullandı.