Meb Personeli

Bakan Yılmazdan Ağustos Ayı Öğretmen Atamaları Hakkında Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ağustos ayı öğretmen atamaları hakkında bir açıklama yaptı. Bakan İsmet Yılmaz Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacak dedi.

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil komisyon toplantısında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Ağustos ayında öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağını sordu. 

Soru üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını belirtti. Ceyhun İrgil ise Bakan Yılmaz’ın açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden ” Ağustos ayında atama yok ” ifadelerini kullanarak paylaştı. 

Bilindiği gibi 30 bin öğretmen ataması AKP seçim döneminde Şubat ayında gerçekleşmişti. Ardından öğretmen adayları 2015 – 2016 yılı Ağustos atamalarının yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyordu. 

Bakan İsmet Yılmaz’ın açıklamaları Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağı yönünde. Bu bağlamda öğretmen atamalarının sadece Şubat ayında yapılacağı ön görülüyor.

Kamupersoneli.net / ANKARA 

Bir Yorum

  1. Neden aceleyle mayısta sinav yapıldı. 400000 kişi ile alaymi ediliyor.10 ay sonra yapılacak atama için sınav mi yapilir.ya da bu yıl alım olmayacak sinav yapmiyoruz deseydiniz.bu 400000 kişi içinde. Sınav ücretini Zorla yatıran çok arkadaşımız var