Meb Personeli

İsmet Yılmaz: Öğretmen Akademisi Kurulacak ve Performans Sistemi Getirilecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 7. Geleneksel Sivas Günlerine katıldı. Bakan Yılmaz burada bazı açıklamalarda bulundu.  

İsmet Yılmaz açıklamalarında mülakat ile sözleşmeli öğretmen alımlarına devam edeceklerini ayrıca öğretmen akademisi kurarak performans sistemini getireceklerini ifade etti. Bakan Yılmaz şöyle konuştu;

Toplam 25 milyon öğrencimiz var ve Türkiye’nin tamamını temsil ediyor. Bazı arkadaşlarımız Türkiye’de eğitimin geriye gittiğini öne sürüyorlar. Bu tek bir kritere bakılarak doğruluk kazanmıyor. 

Öğretmen Akademisi Kurulacak Performans Sistemi Getirilecek

Hedeflerin çok büyük olduğunu belirten Yılmaz, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak istediklerini buna gidebilmek içinde eğitimde kaliteyi arttırmak gerektiğini ifade etti. 

Bakan Yılmaz açıklamalarında öğretmen akademisinin kurulacağını performans sisteminin getirileceğini ve öğretmenlerin yine mülakat ile sözleşmeli olarak alınacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 4 milyona yakın lisans öğrencisinin bulunduğunu ve Avrupa’da en çok üniversiteye giden öğrenci sayısının Türkiye’de olduğunu vurguladı. Yılmaz, sadece bu rakama bakılarak Türkiye’nin yarınının aydınlık olduğu gözüküyor ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net / ANKARA