Meb Personeli

Kasım-Aralık Aylarında 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Gerçekleşebilir

FETÖ soruşturmaları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan çok sayıda öğretmen ihraç edildi. Eğitim öğretim yılı öğretmen eksikleriyle başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarda meydana gelen açıklar için sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını açıkladı. 5 bini dershane/etüt merkezlerinden olmak üzere toplam 20 bin öğretmen ataması yapılacak denildi. 20 bin öğretmenin atama işlemleri 10 Ekim’de yapıldı. 

20 bin öğretmenin atamasının yapılmasının ardından, önümüzdeki aylarda yeni bir öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Vatan Gazetesi’nin haberine göre, önümüzdeki 2 ay içerisinde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılması bekleniyor. 

Yeni KHK’lar çıkarılması konusu bu günlerde gündemi bir hayli meşgul ediyor. KHK’lar neticesinde de görevden ihraçlar yapılması bekleniyor. Yine en fazla ihracın Milli Eğitim Bakanlığı’nda olmasının beklenmesi nedeniyle yeni öğretmen ataması yapılabileceği tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eylül ayının başlarında Maliye Bakanlığı’ndan 15 bin öğretmen atama talepleri olduğundan bahsetmişti. 10 Ekim’de ataması yapılan 20 bin öğretmen dışında 15 bin öğretmenin daha atanması bekleniyor.

Ekim ayında 20 bin öğretmen ataması yapılacakken, bazı öğretmenlerin ‘tercih dışı atanmak istiyorum’ butonunu seçmemeleri nedeniyle 500 kontenjan açığı meydana gelmişti. Bütün bunlar gös önünde bulundurulduğunda 10 bin-15 bin arası bir öğretmen atamasının Kasım-Aralık arasında yapılması bekleniyor. 

Kamupersoneli.net|Ankara

Bir Yorum

  1. Ben hakkımı mardindeki komisyona helal etmıyorum 79 aldım ve bana 5 dakikada 48 verdıler eğer böyle komisyon kurulacaksa varsın istedıkleri kadar atasınlar yıne hiç çalışmadan haksız yere atanacaklar biz çok çalışanlar yerimizde sayacaz yazıklar olsun öğretmenlik oyuncak oldu artık bu değişim başımızı döndürüyor bırı bır dur desın sayın reisim sizde sesleniyorum duyun bizim sesımızı nabi avcıyı istiyoruz