Meb Personeli

MEB'den Öğretmenlere Film ve Kitap Ödevi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için hazırladığı yeni projesiyle, eğitimde olan bütün öğretmenlere birtakım ödevler verdi. Öğretmenler eğitimleri boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 30 kitabı okuyacaklar ve 30 filmi izleyecekler.

Öğretmenler, 300 saat uyum eğitimi alacaklar. Bu 300 saatin 42 saati okul içi, 90 saati okul dışı, 168 saati de diğer eğitimlere ayırılacak. Program kapsamında öğretmenlerin tecrübeleri paylaşılacak, kitap ve film ödeviyle de öğrencilerle etkili iletişim kurmaları sağlanacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere önerdiği 30 film şöyle:
3 Idiots, AmericanTeacher, Asyanın Kandilleri (Belgesel), Batıya Doğru Akan Nehir (Belgesel), Billy Elliot, Birinci Sınıf/The First Grader, Can Dostum/ Good Will Hunting, Canım Öğretmenim/Monsieur Lazhar, Hababam Sınıfı, Kara Tahta, Sınıf, Süpermen’i İzlerken, İki Dil Bir Bavul, İmparatorlar Kulübü, Kara (Black), Koro/Les Choristes, Kör Nokta, Olmak ve Sahip Olma, Ölü Ozanlar Derneği

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere önerdiği 30 kitap şöyle:
Bir Bilim Adamının Romanı, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Meşhurların Okul Anıları, Meraklı Zihinler: Bir Çocuk Nasıl Bir Bilim İnsanı Olur?, Ezilenlerin Pedagojisi, Başarısızlığın Olmadığı Okul, Mahrem Macera, Cahil Hoca ve Türkiye’nin Maarif Davası, Bitmeyen Gece, Sofie’nin Dünyası, Başarısızlığın Olmadığı Okul, Duygusal Zeka, Sosyal Bilimleri Açın: Sosyal Bilimlerin Yeniden Yapılanması Üzerine Rapor, Acımak, Çocuklar Neden Başarısız Olur?, Okulsuz Toplum, Doğu ve Batı Arasında İslam

Öğretmenler, okudukları kitaplar ve filmler için bir form dolduracaklar. Bunun dışında öğretmenler sosyal faaliyetleri için de form dolduracaklar.

Kamupersoneli.net | ANKARA