Meb Personeli

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Atanan Ercan Türk Kimdir?

Milli Eğitim Bakanlığına ait atama kararları bugün ki Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan atama kararlarında MEB atamalarına ilişkin şu ifadelere yer verildi;

1. Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Ercan Türk’’ün atanması, 657 sayılı Kanunun 76. maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince uygun görülmüştür.
2. Bu Kararı Milli Eğitim Bakanı yürütür.

ERCAN TÜRK KİMDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne atanan Ercan Türk, 1970 yılında Giresun’un Dereli ilçesinde dünyaya geldi. Türk, ilköğrenimini Dereli’de, ortaöğrenimini ise Giresun’da tamamladı. Ayrıca Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümünde Lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi Ana Bilim Dalı’nda yaptı ve “Cumhuriyet Döneminde Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Örgütündeki Yapısal Değişmeler” konulu tez çalışmasıyla “Eğitim Yönetimi Bilim Uzmanı” oldu.

Ercan Türk 1988 yılında kamu görevine başladı. Meslek hayatı boyunca değişik unvan ve görevlerde yer aldı. Eğitim ve yönetim alanında yürütülen bazı önemli proje ve çalışmalara katkıda bulundu ve bazılarını bizzat kendisi yönetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı olarak görev yapmakta iken 21 Kasım 2011 tarihinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Grup Başkanı olarak atandı. Daha sonra 10 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete’de çıkan atama kararları ile 1 inci derece kadrolu Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne atandı. 

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Türk, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Kamupersoneli.net | ANKARA