Meb Personeli

MEB Twitter'dan Eğitim Fakülteleri için Taban Puan Uygulamasını Duyurdu

 Milli Eğitim Bakanlığı resmi twitter hesabından önümüzdeki dönemde eğitim fakülteleri için taban puan uygulamasının getirileceği açıklandı.

Daha önce bu konuyla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren diğer bazı fakültelerde uygulandığı gibi, öğrenci girdisinin kalite ve niteliğini artırmak, böylece daha nitelikli öğretmen adayları yetiştirmek amacıyla eğitim fakülteleri için de taban puan uygulaması şartı getireceğiz.” demişti.


Milli Eğitim Bakanlığı twitter hesabından duyurulan Taban puan uygulamasına twitter kullanıcılarından gelen yorumlarsa şu şekilde ; ”

– Ne fayda…sonra egitim fakultesi disindaki herkese formasyon verip egitimcilerin yolunu kapatiyorsunuz….

 –  Bölümlere aldığınız kişi sayısı aynı olursa baraj getirseniz ne getirmeseniz ne.  

– madem belirli bir puan üstünde almak öğretmen kalitesini arttıracak kpss’yi neden etkisiz kıldınız? bu çelişkiye cevabınız yok tabi.

 – ygs-lys için sınır koyuyorsunuz.amaç kalitenin artması LAKİN eğitim fakültesinin çıkışında da mülakatla kpssyi etkisiz kılıyorsunuz.

 – herkese formasyon verdiğiniz sürece taban puan getirmeniz her geçen gün artan işsiz öğretmenlere çare olmaz.

 – keşke bu uygulamayı mülakatla birlikte yüzbinlerce insanı mağdur etmeden önce getirseydiniz.

 – Devletin Aidatlarını Ödediği Sendika Üyeliği Ihraç Nedeni Olmaktan Çıkarılmalı Ve Masum Insanlar Görevine Dönmeli Artık Sn.bakanım”

Konu ile ilgili görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Amac nitelikli ogretmen yetistirmekse bunun sinav sekliyle degil fakultedeki egitimle ilgisi var. Ogretmen atanamiyorsa egitim veremeyecegi icin atanamamali. Okutman duzeyindeki ogretmenin hic bir katkisi olmaz.

  2. kpss puanının önemli olduğunu söyleyenler var. ama önemli olan mülakat puanıdır diye cırtlak bir sesle konuşma yapılıyordu. şimdide ünv. taban puan sistemi getiriliyor. bu ne tezattır.