Meb Personeli

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan İhraç ve iade Edilen Öğretmenlere İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz AA muhabirine çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada KHK ile Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edilen ve iade edilen personel sayısı, öğretmen rotasyonu ve öğretmen ihtiyacına değindi.

KHK İLE 33 BİN 65 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ 

Bakan Yılma Bakanlık bünyesinde OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile 33 bin 65  personelin ihraç edildiğini bildirdi. Ayrıca Bakan Yılmaz, “İhraç etmekten de memnun değiliz. Ama bunu yapmaktan başka da çare yok. Eğer siz bunları kamunun dışında tutmazsanız, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’nin suikastı gibi olaylarla hatta daha büyük olaylarla karşı karşıya kalırsınız. Böyle olaylarla karşı karşıya kalmamak, devletin yeniden 15 Temmuz darbesi gibi bir süreci yaşamaması ve yeniden şehitler vermemek, gaziler oluşturmamak için mutlaka zararlı unsurlara karşı tedbir almak, vatandaşa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için 33 bin 65 kişiyi ihraç ettik.” dedi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 7 bin 210 personel açığa alındı ve  incelemeleri devam ediyor. 

İHRAÇ EDİLENLERİN 3 BİN 855’İ TUTUKLU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapılan ihraçların hukuki dayanağı olduğunu ifade ederek şu açıklamada bulundu;

” 43 kişi KHK ile daha önce ilişiği kesilmiş kimseleri gözden geçirerek, geri iade ettiklerimiz de var. İsim karışıklığından dolayı yanlışlık yaptıklarımız var. Dolayısıyla 43 kişiyi geri göndermişliğimiz bulunuyor. Ayrıca şunu da belirtiyim ihraç ettiğimiz kişilerden 3 bin 855’i şuanda tutuklu durumda. Yani buda gösteriyor ki yaptığımız işlerin hukuki dayanağı var. İhraç etmiş olduğumuz 3 bin 912 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. İhraç ettiğimiz kimselerden 539’u da firar. Bu kişiler kendisiyle henüz temas kurulamamış, kaçak ve firar durumdalar. İhraç ettiğimiz kimselerin 8 bin 511’inin de yargı sistemiyle bir şekilde teması var.”

Kamupersoneli.net | ANKARA