Meb Personeli

Öğretmenlik mülakatlarına ait sayısal bilgilere ulaştık: 1607 öğretmen 60 puan altında aldı

Ekim 2016 Sözleşmeli öğretmenlik atama dönemine ait mülakatlar bilindiği gibi, 15 Ağustos – 27 Eylül 2016 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmişti. Bu dönemde ,KPSS puan üstünlüğüne göre başvurmaya hak kazanan öğretmen adayları ayrıca sözlü sınava tabi tutulmuş ve atamalar sözlü sınav puan üstünlüğüne göre yapılmıştır.

Bilindiği gibi söz konusu mülakatlarda öğretmen adaylarına sorulan sorularda bazı iddialar gündeme getirilmişti. Bu iddiaları Muhalefet partilerine ait birçok milletvekili Milli Eğitim Bakanlığı tarafındanm cevaplandırılması istemiyle soru önergesi olarak meclise sunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından soru önergelerine verien cevaplarda çok çarpıcı bilgiler yer almaktadır. Bu iddiaların asılsız olduğunu belirten bakanlık, her atama döneminde bu tür spekülasyonların yapıldığını , mülakat komisyonlarının tüm adaylara objektif yaklaştığını belirtmiştir.

İşte Bakanlık tarafından verilen cevap: Söz konusu soru önergesinde belirtilen sorular veya benzer soruların adaylara yoneltildigi iddiaları tamamen asılsızdır. Sınav süreçleri, ister yazılı ister sözlü olsun belli bir düzeyde eleme içerdiği için her sınav sonrası benzeri iddialar gündeme gelebilmektedir. Mülakatlarda  ogretmen  adayları  arasında siyasi düşünce, ırk, dil, din, mezhep  gibi hiçbir ayrım gözetilmemiştir.Mülakatların uygulama öncesinde illerdeki komisyon üyeleri Ankara’ya çağırılarak uygulama süreci ile ilgili egitime tabi tutulmuştur. Söz konusu egitimde uygulama kriterleri üzerinde durulmuştur. Eğitim boyunca adayların degerlendirilecekleri yeterlilikler komisyon üyelerine anlatılmış,  uygulama objektifligi, güvenirlik ve geçerligin sağlanması için gerekli tedbirler üzerinde durulmuştur.

Kamupersoneli.net olarak Öğretmenlik Mülakatlarına ait sayısal bilgilerede ulaştık. Aldığımız bilgilere göre yapılan sınav sonucuna göre ;
*5.069 öğretmen adayının KPSS puanından daha düşük,
*38.688 ögretmen adayının KPSS puanından daha yüksek puan aldığı ,
*1.607 öğretmen adayının ise 60 ve üzerinde puan alamadigından sözleşmeli öğretmen olarak atanmak üzere tercih yapmaya hak kazanamadığı anlaşılmıştır.

Kamupersoneli.net | (ÖZEL İÇERİK)