Meb Personeli

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖERGM) 'den Özel Okullara Yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖERGM) tarafından tüm şehirlerdeki özel okullara gönderilen yazıda, engelli öğrencilerin eğitim ihtiyacının özel ve resmi okullarca karşılanmasının ilgili mevzuatlarla düzenlendiği belirtildi ve özel eğitim ihtiyacı duyan öğrenci velilerinin taleplerinin doğrultusunda özel okul kayıt işlemlerinin aşırı titizlikle yürütülmesi istendi.


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖERGM) tarafından okullara gönderilen yazıda özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin mesleki ve genel eğitim görme haklarından yararlanabilmelerini sağlama amacını güden usul ve sasların, 1997 tarihli Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlendiğine dair bilgilendirme ve uyarı yapıldı.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu Hatırlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖERGM) tarafından tüm şehirlerdeki özel okullara gönderilen yazıda özel eğitim ihtiyacı duyan öğrencinin , yaşıtlarından geri kalmaması için eğitimde ihtiyaç duyacağı tüm araç ve gereçlerin temininin okul tarafından yapılması gerektiği ve özellikle kayıt konusunda sıkıntı yaşamaması konusunda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu‘nun kapsamları hatırlatıldı.

MEB personel haberleri ve çok daha fazlası için Kamu Personeli’nin tarafsız sesi kamupersoneli.net adresini takip edebilirsiniz. Kamu haberleri ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in yoğun talep doğrultusunda açılan forumlarına ücretsiz üye olabilir, tartışmalara katılabilir, yeni tartışmalar başlatabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara