Meb Personeli

Özel Okul Öğretmenlerinin Maaşlarına İlişkin Kanun Teklifi Verildi

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, özel okullarda görev yapan öğretmenlerin maaşlarının düzenlenmesi için bir kanun teklifi verdi. Bazı öğretmenlerin maaşlarının asgari ücretin de altında olduğunu söyleyen İrgil, bu durumun kabul edilemeyeceğine değindi.

CHP Milletvekili İrgil konu ile açıklamasında: “Öncelikle 24 Kasım’da biz MEB’den üç müjde bekliyoruz. Bir; en az 60 bin, şubatla birlikte toplamda 100 bin öğretmen ataması. İki; engelli öğretmen ataması. Üç; maaşlarda adalet! Şu anda adaletsiz bir durum var; özel öğretim kurumlarında bir hak mağduriyeti var. 2014’te aylık ve sosyal yardım ek ödemelerine ilişkin düzenleme kaldırılınca bazı özel okullardaki yönetici ve öğretmenler dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından daha azına tabii oldu. Bu durum sosyal devlet anlayışıyla örtüşmüyor.

“Öğretmenin çaresizliği ve yüksek işsizlik oranı fırsatçılığı ile bazı özel okulların devlette çalışan öğretmenlerin aldıkları ücretlerin çok altında ücretler ödediği hatta bazı okulların asgari ücret bile vermedikleri biliniyor. Bu kabul edilemez.”

İrgil, “Okullarda yöneticilik ve eğitim-öğretim hizmeti yapanlara, kıdemlerine göre (emekliler hariç) dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından az ücret verilemez”  düzenlemesinin getirilmesini istedi.

Kamupersoneli.net|ANKARA