Meb Personeli

'Proje Okullarındaki Öğretmenler' Konusuna Tepkiler Devam Ediyor

Geçtiğimiz Eylül ayında, Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayımladı. Genelgede, proje okullarında görev yapan öğretmenlerin atamasına ilişkin maddeler de yer aldı. Proje okullarındaki öğretmenlerin atanması konusu tepkilere yol açtı. Genelgede, proje okullarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerden 8 yılını dolduranların zorunlu olarak yer değiştirmesi gerektiğine değinildi.

Proje okullarında görev yapan öğretmenler ve öğrencileri, hatta öğrenci velileri bu duruma tepkilerini göstermek amacıyla, konunun gündeme geldiği günden bu yana protestolarına devam ediyorlar. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de proje okulları konusu hakkında meclise soru önergesi vermişti. 

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğrenci velileri de protesto amacıyla okul bahçesinde toplandılar, öğrenciler derslere girmedi. Veli Hülya Şen, bütün veliler adına açıklama yaptı: “Bu demektir ki artık tayin öğretmenlerimize tebliğ edilecek. Fakat biz veliler olarak bunu kabul etmiyoruz. Tayinler iptal edilene kadar okulun kapısında oturmaya karar vermiş bulunuyoruz. Buradaki kararlılığımız devam edecek ve diğer okullara da sıçrayacak.”

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş da öğrencilerin ve velilerin yanında oldu. Yarkadaş da konuyla ilgili açıklama yaparak:“Ancak iktidar bu yanlıştan dönmek yerine yanlış üzerine yanlış yapmaya devam ediyor. Okul müdürü öğrencilerini odasına tek tek çağırıp fişliyor, tehdit ediyor ve onlara ‘Üst aklınız kim?’ ‘Sizi bu eylemi yapmaya kim teşvik ediyor, kim akıl veriyor?’ diyor. Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olan Kadıköy Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine bu soruyu sormak ve cevap beklemek zuldür. İTÜ’ye, Türkiye’nin teknik üniversitelerine öğrenci yetiştiren bir okulun öğrencilerine bu soruyu sormak öğrencilere hakaret etmektir” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net|AA