Meb Personeli

Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı ve Görevlendirme Kılavuzu

 Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Resmi İnternet sitesinde duyuru yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenler İçin Seçme Sınavı Yapılacağı duyuruldu.

Başvuru Şartları

İlgili sınav ilanına başvuruda bulunacak olan adayların; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Son 10 yılda haklarında uyarma ve kınama cezaları dışında disiplin cezası verilmemiş olması, Askerlik hizmetini yapmış olmak veya askerlik hizmetinden muaf tutulmuş olması, En az ön lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması, Sınav başvurusunun son günü itibarıyla eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 yıl hizmeti bulunup  geçen süre hizmetten sayılmayacaktır. Aylıksız izin, hastalık izni, istifa vb. şeklindeki hizmete ara verilmesi hizmet yılının hesaplanmasında hizmetten düşülecektir), Görevini yapmasına engel olabilecek fiziksel yahut ruhsal bir rahatsızlığı bulunmaması, Yurt dışında görevlendirilmesine yönelik bir engeli bulunmaması, Yapılacak sınavda başarılı olma şartları aranmaktadır.

Başvuru ve Sınav Tarihi

MEB tarafından yapılacak olan Yurt Dışında Görevlendirilecek olan Öğretmenler sınavı için başvurular 13 Temmuz – 20 Temmuz 2016 tarihleri arasında alınacaktır. MEB tarafından yayımlanan sınav takviminde Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakatı 1 Ağustos – 12 Ağustos tarhihleri arasında yapılacaktır. Sonuçlar ise devam eden günlerde açıklanacaktır.