• Haberler
  • Gündem
  • Memur Ve Emeklilere Kötü Haber! Ek Zam, Ocak Maaşına Yetişmeyecek

Memur Ve Emeklilere Kötü Haber! Ek Zam, Ocak Maaşına Yetişmeyecek

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve memur emeklilerine müjdesini verdiği yüzde 2,5'luk ek zammı için hazırlanan kanun teklifi yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle gelecek haftaya kaldı.Böylece yapılacak ek zam 15 Ocak

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memur ve memur emeklilerine müjdesini verdiği yüzde 2,5'luk ek zammı için hazırlanan kanun teklifi yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle gelecek haftaya kaldı. Böylece yapılacak ek zam 15 Ocak maaşlarına yansımayacak.

Memur ve emekliye verilecek yüzde 2,5'lukek zam, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemelerini de içeren kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine başlandı. Ancak 18 maddelik teklifin bugün yasalaşması beklenirken Meclis'te yeterli çoğunluk sağlanamadı.

15 Ocak'ta Alınacak Maaşlara Yetişemeyecek

Dünya gazetesinden Canan Sakarya'nın haberine göre; kanun teklifinin memurların maaşlarını alacağı 15 Ocak öncesi kanunlaştırılması planlanıyordu ancak toplantı yeter sayısı bulunamadığı için Meclis Genel Kurulu kapandı. Bu durumda memur ve emeklilerinin, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dışında, refah payı olarak almaları gereken 2.5 puanlık artış 15 Ocak'ta alınacak maaşlara yetişmeyecek.

Teklife Yeni Madde Eklenmesi Girişimi Muhalefetin Tepkisini Çekti

AK Parti ve MHP, teklifte yer alan müteahhitlere fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemenin görüşmeleri sırasında madde muhalefet ve iktidarı karşı karşıya getirdi. Müteahhitlerle ilgili maddeye "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 1 Aralık 2021 tarihinden önce ihale edilen ve maddenin yürürlüğe girdiği tarihte devam eden sözleşmelerde, süre uzatımı verilmesi dahil maddedeki sınırlamalara tabi olmaksızın Cumhurbaşkanı tarafından farklı düzenlemeler yapılabilir" fıkrasının eklenmesi için önerge verdi.

“Sınırsız Bir Yetki Kanunla Verilemez”

Önerge Genel Kurul'da okunduğu sırada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bu önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapısına kilit vurulabilir, Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsiz, sembolik bir organ olarak burada vakit geçirsin" önergesidir. Buna asla rızamız olamaz. Bu ülkede Cumhurbaşkanına, bırak bu ülkeyi, dünyanın en büyük diktatörünün yönettiği bir ülkede bile o diktatörün bu kadar geniş, sınırsız bir yetki kanunla verilemez" diye tepki gösterdi.

Salı Günü Toplanacaklar

Bu gerginlik sonrası önergenin oylamasında CHP yoklama istedi, toplantı yeter sayısı bulunamadığı için TBMM Genel Kurulu 18 Ocak Salı günü toplanmak üzere kapandı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme