Genel

Devlet Memuru Siyasi Partilere Üye Olabilir Mi

Devlet Memuru Siyasi Parti Üyesi Olabilir Mi? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Devlet Memurlarının herhangi bir siyasi partiye üye olmayacakları açıkça belirtilmiştir. Devlet Memuru herhangi bir siyasi parti, kişi ya da zümrenin yararını yahut zararını hedef tutan bir davranış içerisine giremezler.


Devlet Memuru Ayrım Yapamaz

Devlet Memurları görevlerini yerine getirirlerken, dil , ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve cinsiyet, din , mezhep ayrımı yapamazlar. Yine 657 Sayılı Kanun’a(Devlet Memurları Kanunu) göre devlet memurları hiç bir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar. Hiç bir medya unsuruna görüşleri hakkında açıklamalarda bulunamazlar. Devlet memurları söz konusu siyasi ve ideolojik eylemlere katılamazlar. DMK (Devlet Memurları Kanunu) ‘a göre Devlet memurları her durumda devletin menfaatini korumak ve kollamak mecburiyetindedir. T.C anayasası ve kanunlarına aykırı davranışta bulunamazlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve bütünlüğünü bozan , güvenlik tehditi oluşturan hiç bir faaliyette bulunamazlar. Söz konusu faaliyetleri yürüten harekete, gruplaşmaya, teşekkül ya da derneğe katılamaz , yardımcı olamazlar.

Kamu haberleri, Gündem haberleri, Memur haberleri ve çok daha fazlası için kamu personelinin tarafsız ve doğru sesi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam ediniz. Kamupersoneli.net’in android cihazlar için geliştirdiği uygulamayı cep telefonunuza ücretsiz indirerek, gündem haberleri, ekonomi haberleri, kamu haberlerinden her an , her yerde haberdar olma fırsatını yakayalabilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını google play üzerinden indirme fırsatına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. sıyası partı uyesı bırı ıstıfa edıp devlet memuru olamazmı

  2. izmir tireye gönderilmiş bayan korumanın çok acil şekilde araştırılmasını önermekteyiz

  3. Siyasi parti üyesiyim memur olmaya hak kazandığımda engel olurmu.