Genel

Emekli Maaşına Çifte Zam Müjdesi

Emekliye Çifte Zam Müjdesi  2 Milyon civarındaki memur emeklisinin maaşlarına Ocak ayında toplu toplu sözleşmelerden dolayı %6 + %0.90 enflasyon farkı yansımıştı. Memur emeklileri temmuz ayında ise %5 zam ve yine enflasyon farkı alma ihtimalleri bulunuyor. 2 Milyon civarındaki memur emeklisi SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi çifte zam almıştı.


2016 Ocak ayında toplu sözleşmelerden dolayı %6 ve enflasyon farkından kaynaklı %0.90 zam alan memur emeklileri temmuz ayında çifte zam alabilir. Yine söz konusu toplu sözleşmelerden dolayı temmuz ayında %5 zam almaları kesinleşen memur emeklilerine enflasyon durumuna göre de zam verilebilecek. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi bu yılın ilk 6 ayındaki enflasyonun %6’yı aşması durumunda söz konusu artış temmuz maaşlarına yansıtılabilecek.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı 1701 TL Olacak

Memur-Sen verilerine bakıldığında en düşük memur aylığı geçen sene Temmuz ayında 1415 TL olarak göze çarpıyor. Eylül ayında yapılan ekstra zamdan sonra aylık 1515 TL ‘ye yükselmişti. Bu ocak ayında yapılan zamlardan sonra en düşük memur emeklisi maaşı 1620 liraya yükseldi. Temmuz ayında yapılacak zam sonrasında en düşük memur emeklisi maaşı 1701 TL ‘ye yükselmiş olacak.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri , memur haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli sitesinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve son dakika haberlerinden her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara