Genel

Görevde Yükselmek için 17 Yıllık Memurlar Şanşlı

Devlet memurlarının görevde yükselmeleri ile ilgili düzenlemelere göre eğer devlet memuru 18 Nisan 1999 veya öncesinde başlamış ise ayrıcalık hakkına sahipler fakat 18 Nisan 1999 tarihinden sonra başlamış ise ayrıcalık haklarından faydalamayacaklar.

Görevde yükselme için öğrenim şartı ise şu şekildedir ;

18 Nisan 1999 tarihinde yürürlüğe girmiş olan  “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik” kapsamı içerisimde görevlere atanması için istenen şartlarda öğrenim düzeyi şartları için kurumlar arasında çıkarılmış olan yönetmelikler ile ilgili belirlenmesine hüküm ederken ,  bazı unvanlar için ise öğrenim düzeyinin alt sınırı belirlenmişti.

Belirlenmiş olan düzenleme en az 4 yıllık eğitim alan kişiler ; Müdür, Şube Müdürü, Başmühendis, Araştırmacı, Eğitim Uzmanı, Uzman ve bu düzeyde bulunan görevler içerisinde atanabilmektedirler.

En az 2 yıllık yükseköğrenim belgesine sahip kişiler ise ; Programcı, Şef, Amir gibi seviyede olan işlere atanabilmektedirler.

En az orta öğrenim belgeleri olan kişiler ise  ; Memur, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama , Şoför gibi görevlere atanabilmektedirler.

Memuriyete 17 yıl önce girmiş iseler ; 2 yıllık yükseköğretim mezunu olan kişiler de 4 yıllık eğitim almış olan kişiler ile aynı yerler de görev yapabilemektedirler.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. slm: 08.08.1994 yılında dsi genel müdürlüğüne teknisyen derecesinde işe başladım 2016 yılında açıköğretim fakültesi 2. yıllık tarım bölümü önlisans bitirdim. ben bu kanundan yararlanabilirmiyim. Tşk ederim. cevap bekliyorum. lütfen

  2. özel sektör bilgi.programcılarını "teknik servis" olarak kullanıyor kamuyada giremiyoruz önlisans mezunlarına birde 4 yıllık bilgisi 2 yılda öğretilmeye çalışılıyor .kodlamada 2 kişi sadece sınıfı geçti bize

  3. Bilg.proc okunurmu arkadaş hiçmi mantık yok sizde..güzel bölüm okuyun.