Genel

Kamuda FETÖ'den Atılan Doktorlar İçin Yeni Uygulama

 Kamuyla ilişiği kesilenlerin emeklilik ve tazminat hakkı gibi konularda düzenleme yapma çalışmaları sürüyor. Suça karışanların aileleri ve çocukları ekonomik açıdan mağdur edilmeyecek. Farklı meslek gruplarının hayatlarını kamu dışında sürdürebilmeleri sağlanacak. Bakanlıklarda bu yönde tarama başlatıldı.

MESLEĞİNİ YAPMA HAKKI

Son Bakanlar Kurulu toplantısında da FETÖ soruşturması kapsamında, kamudan atılan ve açığa alınanlarla ilgili çalışmalar gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında kamu hastanelerinden atılan 150 doktorun sorununu masaya getirdi. Doktorların kamu dışında mesleklerini yapabilmeleri için mecburi hizmet sonrası bakanlık tarafından ‘doktorluk mesleğini yapabilme sertifikası’ verildiği anımsatıldı.

Ancak soruşturma kapsamında atılan 150 doktorun henüz mecburi hizmetini yapmadığı için bu sertifikayı alamadığı, dolayısıyla doktorluk mesleğini yapamayacağı ortaya çıktı. Gözaltına alınmayan veya tutuklu bulunmayan bu doktorlar için düzenleme yapılmasına karar verildi. Aynı durumda olan diğer sağlık personeli için de benzer bir yol izlenecek. Toplantıda, diğer meslek grupları içerisinde ‘mesleğini yapma’ onayı bakanlıklarla ilgili olanların taranması ve benzer sorunla karşılaşmaları durumunda kamu dışında mesleklerini icra etmesine olanak sağlanması da değerlendirildi. Hürriyet, 9 Ağustos’ta, yeni mağduriyetler yaratılmaması için üç aşamalı çalışma başlatıldığını duyurmuştu.

Kamupersoneli.net / Hürriyet

Bir Yorum

  1. Doktorlar mesleğini dışarıda devam ettirebilecekmiş. Ya öğretmenler mesleğinni devam ettiremeyecekmiş. Ne güzel adalet