Genel

Memurlar için Performans Sistemi'nde Sadece Amir Denetlemeyecek

 Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından çalışmaları yapılan ve kamu kurumlarının görüşüne sunulan performans sitemi hakkında haberleri sizlerle daha önce paylaşmıştık.   İlgili taslakta kamu kurum ve kuruluşlarındaki sistemin geliştirilmesi ve performansı arttırmak için çeşitli önlemler alınacak. Taslakta performans kelimesi geçmiyor. İlgili taslakta geçtiği iddia edilen performans sistemi için çeşitli sendikalar ve kamu personelinin tepkilerine neden olmuştu. Alınan bilgilere göre ilgili çalışmanın yürürlüğe girmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarındaki personelin çalışması değerlendirilecek.

Peki Neler Değerlendirme Altına Alınacak? Yetkinlikler: Yetkinlikler genel olarak personel hal ve hareketlerinin, kurallar doğrultusunda davranıp davranmadığını değerlendirilmesi olarak söylenebilir. Söz konusu çerçevede daha önce kaldırılan sicil sistemine benzeyen bir yapı olduğu dile getirilebilir. Taslak çerçevesinde tüm personelin yetkinliklerinin değerlendirilme işlemleri zorunlu olacak. Görevler : Personelin günlük olarak yürütttüğü ve önceden planlanmasına gerek duyulmayan faaliyetlerin değerlendirmesi de taslak onay alırsa yapılacak işlemler arasında gösteriliyor.  Hedefler: Hedefler kurumun stratejik planları içerisinde bulunan hedeflerin belirli personele verilmesini ve hedelenen durumların gerçekleşip gerçekleşmeme durumunun değerlendirilmesini içeriyor.

İlgili taslakta sadece amirler çalışanlarını değil , çalışanlarda amirlerini değerlendirebilecek. Yani haksızlığın önüne geçilmesi için gerekli adımlar atılacak ve sadece mevki sahibi diye kimse işini savsaklama girişimlerinde bulunamayacak.