Genel

Çocuğu Olan Erkek Memur da Yarı Zamanlı Çalışabilecek

ERKEK MEMUR DA YARI ZAMANLI ÇALIŞABİLECEK

Milyonlarca memurun merakla beklediği yarı zamanlı çalışma hakkını kullanmaya yönelik yönetmelik Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Yönetmeliğe göre işçilerden sonra memurlar da yarı zamanlı çalışma haklarını kullanacak. Konu ile ilgili olarak eşi doğum yapan erkek memur da yarı zamanlı çalışma hakkını kullanabilecek.

Babalık izni bittikten sonra çocuğun mecburi ilköğretim çağını takip eden aybaşına kadar olan süreyle sınırlı olmak üzere babalar da yarım zamanlı çalışabilecek. Böylece geliri yüksek olan eş çalışmaya devam edebileceği gibi kritik görevde olduğu için eşlerden biri izin kullanamazsa diğeri bu haktan faydalanmış olacak.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “Analık İzni veya Ücretsiz İzin Sonrası Yapılacak Kısmi Süreli Çalışmalar” hakkındaki yönetmeliğe ilişkin çalışmayı tamamladı. Konu Bakanlar Kurulunda karara bağlanmasının ardından söz konusu düzenlemenin en geç Haziran ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre yönetmelik kapsamında memur anneler de özel sektörde çalışanlar gibi doğum izninden sonra çocukları okul çağına gelene kadar kısmi çalışmadan yararlanacak.

DİLEKÇE İLE BAŞVURU

Erkek memurlar da babalık iznini kullanabiliyor. Ayrıca babalık izni bittiğinden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağını takip eden aybaşına kadar olan süreyle olmak üzere yarı zamanlı çalışabilecek. Yarı zamanlı çalışmak isteyenler kurumlarına dilekçe ile başvuracak.

Kamupersoneli.net – ANKARA