Genel

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne İlk Defa Açıktan Atanacak Mühendis Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği Değiştirildi!

7 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete’de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne İlk Defa Açıktan Atanacak Mühendis Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği yayımlandı ve atama ile sınav yönetmeliğinde bazı düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi.

YÖNETMELİK DETAYLARI

Yönetmeliğin asıl amacı genel müdürlüğün merkez ve taşra teşkilatındaki mühendis kadrolarına ilk defa atanacaklarda aranan şartlar ile yapılacak olan giriş sınavlarının şekli ve uygulaması ile sınav komisyonuna yönelik usul ve esasları belirlediği duyuruldu.

Söz konusu yönetmeliğin genel müdürlüğün merkez ve taşra teşkilatındaki mühendis kadrolarına ilk defa atanacakları kapsayacağı belirtildi.

18 Aralık 1983 tarihli Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen hizmetler hakkında kanunun ek 13 üncü maddesine dayanarak hazırlandı.

Genel Müdür: Devlet Su İşleri Genel Müdürünü,

Genel Müdürlük: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünü,

Giriş Sınavı: Mühendis kadrolarına atanacakları belirlemek üzere, KPSS (B) sonuçlarına göre Genel Müdürlükçe belirlenen yeterli puanı alan adaylar arasında yapılan sözlü ve/veya uygulamalı bölümlerden oluşan sınavı,

KPSS (B): (B) grubu kadrolara atanacaklar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavını,

KPSSP3: Kamu Personel Seçme Sınavı Puan 3’ü,

Sınav Komisyonu: Mühendislik Sınav Komisyonunu ifade ettiği bildirildi.

GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE

Giriş sınavına girecek olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması zorunlu.

Bunun yanı sıra fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Genel Müdürlüğün ihtiyacına göre Giriş Sınavı duyurusunda belirtilen mühendislik bölümlerinden mezun olmak talep ediliyor.

Son olarak ise son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış KPSSP3 puan türünden, Giriş Sınavı ilanında belirtilmiş olan asgari puanı almış olmak gerekecek.

Bir Yorum

  1. her yer mülakat oldu artık bıktık mülakatttan. bu ülkede li̇yakat si̇stemi̇ oturamaz . li̇yakat yoksa mülakatda olmasin. yeter artik 10 kere mülakata mi gi̇receği̇z canimizdan bezdi̇k!!!