Genel

Emekliler ve Memurlar için Bayramda Zamlı Maaş Müjdesi

 Emekliler ve Memurlar Bayramda Zamlı Maaş Alacak
Emekli memurlar ve memurlar için zam ayı için geri sayım başladı. Memurların toplu sözleşme kapsamında alacağı zam oranı %5 olarak belirlenmişti. 1 Temmuz 2016 itibariyle memurların maaşlarında %5 oranında artış görülecek.  Bayram tatilinin 9 gün olarak duyurulmasından hemen sonra kamu personeli için bir müjdeli haber dahra geliyor. Memur, memur emeklileri temmuz ayında toplu sözleşme kapsamında zamlı maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de enflasyon rakamlarına göre enflasyon farkı alacaklar.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı Ne Kadar Olacak?

 SSK ve Bağ-kur emeklileri de haziran ayına ait enflasyon rakamlarına göre enflasyon farkı alacaklar.  İlk 5 aylık enflasyon rakamları baz alındığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri %3.14 zam alacak.  Temmuz ayında yapılacak maaş zammı ile birlikte en düşük memur maaşı 2 bin 38 liradan 2 bin 140 lira civarına gelmiş olacak. Gelecek aydan itibaren geçerli olacak memur emeklisi toplu sözleşme zammı ile en düşük memur emeklisi vatandaşın maaşı ise 1700 lira’ya gelecek. 

Sizi Dinliyoruz ! Bizimle İletişime Geçmek Çok Basit
 

Kamu personeli haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gündemdeki gelişmelerden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Memurları yakından ilgilendiren her türlü konuda soru ve görüşlerinizi forum.kamupersoneli.net adresinden bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. 1. Memurlar zaten her yılın ocak ve temmuz aylarında üç kuruş zam alırlar…dolayısıyla bildikleri bir durum nasıl müjde oluyor?
    2. Emeklinin 1200 TL lik maaşına %3 zam demek 36 TL lik bir artış demek ve yine müjde bunun neresinde?
    3.Müjde deyip deyip milletle alay mı ediyorsunuz? yoksa bu haberler gerçekten sindirilmiş, inandığınız haber anlayışınız mı?

  2. Milletin aklı ile alay etmeyin, alay konusu olursunuz, yoksulluk ve açlık sınırınıda yazarak, bu müzdeyi verin, emeklilerin olagan ve hakkı olan zamlar yansıtılsa idi bugün her emekli memur 2500 tl üzeri maaş alması getekirdi, görende ev arsa bağışlıyor zannedecek, üç kuruş zam müjde ile veriliyor, buda olsa olsa bu ülkede olur.